Art Journal, Wat is dat eigenlijk:

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en  je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Je schrijft nog steeds, maar je maakt ook schetsen, voegt foto`s toe of maakt complete collages. Met recepten, krantenknipsels, recensies van concerten, lijstjes van televisieprogramma`s … eigenlijk alles wat `zichtbaar` is. Zo wordt je dagboek nóg persoonlijker! (Bron: Handlettering journal doe je zo! van Karin Luttenberg).

Dit citaat zegt het helemaal. Wij geven er, als Stampin’Up! Demonstratrices, onze eigen draai aan, in deze speciale Stampin’Up! Art Journals.

Marrigje 

Op Pinterest volg ik verschillende borden met Art Journals. Leuk om naar te kijken, en zeker ook leuk om inspiratie op te doen. 1 van die borden inspireerde me tot het maken van deze pagina:
Eigenlijk was het beter geweest om het te doen op een andere bladzijde in het boek, 1 die speciaal is voor aquarel technieken, maar het was leuk om het op deze pagina te doen. De inkt liep daardoor minder uit, en dat geeft weer een heel ander effect.

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes
Marrigje

 

Marjo

Deze keer een heel ander artjournalpagina dan dat jullie gewend zijn van me.
Normaal gebruik ik altijd inkt en stempels en nu helemaal niet.
Ik heb twee pagina’s beplakt met stroken washitape.
Daarnaast heb ik een apart stuk papier ook beplakt met washitape en daaruit heb ik letters gestanst.
De letters heb ik opgeplakt met daaronder driedimensionals. Stampin’Up heeft nu kleintjes die echt ideaal zijn.
Op de ene pagina heb ik die letters opgeplakt precies zo als ik de stroken washitape heb opgeplakt. Op de andere pagina heb ik ze juist op een andere kleur washitape geplakt.

Groetjes

Marjo

Corinne

Ik ben niet van de klieder experimenteren is ook niet echt mijn dingetje. De laatste maanden ben ik veel aan het tekenen. Zo op een blaadje hier en daar tijdens mijn werk. Ik volg een instagram account waar ze iedere dag een soort dagboekje maken naar aanleidng van een zin of vraag. Vandaag heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben ik gaan tekenen. Met dit als eindresultaat.
 Groetjes
Corinne
Volgende week: Kleur: Berry Burst

 

 

Marrigje

 

On Film heet de oude framelit set die ik gebruikt heb voor deze kaart. In deze set zitten verschillende framelits die te maken hebben met fotografie. Een stukje film, een polaroid fotolijst enz. Omdat ik erg graag scrapbook, is dat een set die ik niet snel zal wegdoen. In een oud tijdschrift zag ik deze techniek en die heb ik nagemaakt. Beetje van mij, beetje van internet !  Het fotoframe heb ik 3x gestansd uit Thick Whisper White Cardstock, en op elkaar geplakt. Daardoor ontstaat er een echt fotolijstje, zoals de Instax en de polaroid dat ook hebben.
Er achter heb ik een stukje Cherry Chobbler geplakt, dat blijft toch een van mijn favoriete kleuren.  Het frame heb ik gevuld met retired houten embellishments, en hoewel het niet de bedoeling was, toen werd het ineens een herfst kaartje. Geeft niet, ik hou van de herfst. Van het licht , van de feesten, van het weer naar school gaan. Van de prachtige regenbogen en de mooie kleuren die er dan in de natuur te vinden zijn. en natuurlijk ook van Pumpkin Spice Latte.

Het achtergrond papier, het label en de tekst in het label zijn allemaal nieuwer dan nieuw, die staan in de nieuwste Stampin’Up!  Herfst/winter catalogus.

Groetjes

Marrigje

 

Marjo

 

 

O, wat hou ik van deze rubriek. Ik vind het zo leuk om “oude” producten te combineren met nieuwe.
Ik wil niks van Stampin Up weg doen. En daarom vind ik deze rubriek zo leuk.
Waarom zou ik alleen maar producten gebruiken die nu in de catalogus staan?
Daarom heb ik deze kaart gemaakt.
Door het opengewerkte frame lijkt het net of het toch een kaart is die je kan open klappen. Kan ook wel, maar daar heb ik geen tekst geschreven want dat zie je door het frame heen. Een persoonlijke boodschap kun je doen in het envelopje die ik aan de achterkant van de kaart hebt geplaatst.

 

Groetjes

Marjo

 

Volgende week:  ATC  thema : tuin

Marrigje

Ik ben nog steeds bezig met mijn Berlijn album. Gaat minder snel dan ik zou willen. Al had ik voor deze pagina gewacht op het nieuwe Herfst papier van Stampin’Up! Ik loop lang genoeg mee bij Stampin’Up! om te weten dat de Herfst/winter catalogus altijd papier heeft in herfstkleuren en met blaadjes. Als je dan een pagina moet maken voor je album waarin je in de herfst naar de dierentuin geweest ben, is het logisch om dat papier te gebruiken. Dit is de eerste layout van de dierentuin. Nog een beetje kaal. Moet ik gelijk toegeven, maar de embellishments die ik uit de dierentuin heb meegenomen, zijn onvindbaar. Veel meer hoeft er nl niet op, alleen journaling.  Ik ben zelf al heel erg blij met het resultaat tot zover.

Ik realiseer me ineens dat ik de laatste tijd alleen maar incomplete pagina’s laat zien. Dat komt omdat ik dit album in fases aan het maken ben. Streepjes breien noem in dat altijd. eerst heb ik alle foto’s in het album gedaan, nu ben ik in het proces van achtergronden er achter zetten. Daarna gaat alles embellished worden En tenslotte de journaling. Elke keer is de pagina weer een stapje verder af. De volgende keer is de pagina minder kaal denk ik. Of ik ben eindelijk klaar, en begonnen met mijn Stampin’Up! On Stage boek, dat ook in de maak is.
Wordt vervolgd dus.
Groetjes
Marrigje

 

Marjo

Wij zijn naar Turkije op vakantie geweest. Het was echt heerlijk. Door een fotograaf is deze foto genomen van mijn dochter Lisandia en mij.
Ik heb allemaal dies gebruikt van Stampin Up. Ik vind ze allemaal leuk, maar die letters vind ik echt de allermooiste. Je kan er zoveel mee doen.
De blauwe golfjes slaan op het zwemmen, het fototoestel voor de foto’s die we hebben gemaakt en vork, mes en lepel op het allinclusive concept.

Groetjes
Marjo

Volgende week: Oud en Nieuw

Marrigje

Ja, deze uitdaging is echt voor mij. Ik hou van dingen net ff anders te gebruiken dan waar het voor bedoelt is. Dus werd het popcorn bakje een theelichtjes houder.
Met een nep lichtje er in. Natuurlijk wel een kaartje er bij gemaakt, want het was een cadeautje.

Groetjes

Marrigje

Marjo

De uitdaging was: maak iets anders dan een kaart.
Eerlijk is eerlijk: dit mapje heb ik nagemaakt van het mapje dat ik van een vriendin kreeg.
Sinds kort spaar ik theezakjes en zij had heel lief zes theezakjes opgestuurd in zo’n schattig mapje.

    Groetjes

Marjo

 

Volgende week: Memories and More

‘Voor elke gelegenheid’ is een Nederlanse Stampin’Up! set die eigenlijk bedoelt is om te gebruiken bij een planner of een Memories and More album.
Maar natuurlijk kun je er ook anders dingen mee! Kijk maar eens wat het Team Stamping WItches er mee gedaan heeft:

Marrigje:

 

 

 

Bij deze set zitten zulke leuke kleine figuurtjes, die doen het geweldig als achtergrond. Ik hou ervan je eigen DSP te maken. Dat heb ik vandaag gedaan. De schudkaart van blauw papier was me ff te saai, dat moest opgeleukt En daar zijn deze kleine figuurtjes perfect voor.
Eigenlijk was de bedoeling een verjaardagskaart, maar door de hartjes moest er iets lievers op. Dus gekozen voor de Thinlits: Lovely  words. Ik word erg blij van deze kaart. En hopelijk de ontvanger ook!

 

Groetjes

Marrigje

 

Marjo

Bij deze set hoort een tappons, en die heb ik  gebruikt, maar anders dan je zult denken.
Ik heb hem gebruikt om de poes op de muur te laten zitten en om de voorste poes te laten staan. Achteraf gezien had de poes op de muur niet de tabpons nodig aangezien ik er een papiertje achter heb geplakt en ik de poes ook gewoon had kunnen opplakken, maarja.

 

 

 

 

Maar bij de voorste poes was het wel noodzakelijk anders bleef hij niet staan. Ik heb de tab dubbel gevouwen en de poes erop geplakt.

 

Groetjes

Marjo

 

 

Volgende week: Uitdaging Maak wat anders dan een kaart!

De kleur deze keer is een van de nieuwe In Color. Stampin’Up! heeft ons dit jaar verblijd met wel heel erg mooie kleuren. Deze Lemon Lime Twist is de favoriet van velen.

Vandaar dat wij elkaar uitdaagden om daar eens een kaartje mee te maken. Dit zijn onze resultaten:

Marrigje :

Met deze kleur had ik nog niet zo veel gewerkt. Ja, wel als accent maar niet als hoofdkleur, en omdat ik geen idee had wat ik wilde maken heb ik eerst hulp gezocht op Pinterest. Waar zouden we zijn zonder Pinterest? Altijd goed voor inspiratie.
Daarnaast heb ik een tijdschriften tic, en heb ik een heel archief met ideeen, tips, en inspiratie. Uit die stapel diepte ik een sketch op. Dat is een tekening van hoe je een kaart opbouwt. Ik werk er niet veel mee, eigenlijk hou ik er niet echt van, maar om mezelf uit te dagen heb ik dat deze keer wel gedaan.
Daarmee had ik het begin van de kaart.
Gelukkig hebben we een catalogus. Bij elk DSP staat daar welke kleuren er in dat papier gebruikt zijn. Ik heb er 1 uitgezocht die ik al in huis had,met Lemon Lime Twist. Daarna was de kaart snel bedacht, en gemaakt. De gouden accenten maken de kaart echt af. Nog even zonder tekst, want deze kaart is heel neutraal, die kan voor heel veel dingen gebruikt worden.
Groetjes
Marrigje

 

 

Marjo:

De kleur die we hebben uitgekozen is lemon lime twist. Een hele bijzondere geheel nieuwe kleur. Ik vind hem fantastisch. Het neigt naar geel en groen.
Bij deze kaart heb ik gebruik gemaakt van de set Little one. Drie hele schattige diertjes, waarbij de achterkant en voorkant aan elkaar zitten zodat, als je ze uitstanst, een labeltje hebt. Ik heb echter de voor- en achterkantstempels van elkaar af geknipt. Een heel precies werkje, maar het is gelukt. Ik doe dat vaak met stempels zodat ik ze op meerdere manieren kan gebruiken.
Ik heb gestempeld met de maskertechniek. Een masker gebruiken en dan stempelen zodat je ze echt achter elkaar stempelt.

 

Groetjes Marjo

 

 

 

Volgende week: Stempelset: Voor elke gelegenheid!

 

 

 

Marrigje:

Op het Art Specially Event in April kocht ik een heel erg speciaal Art Journal. Allemaal verschillende soorten achtergrond, De meest intrigerende vond ik deze. Jute:

Toen kwam Stampin’Up! Met de nieuwste jaarcatalogus met pasta en een erg gaaf template om met de pasta te gebruiken. Op een of andere manier werd dat in mijn hoofd gecombineerd. Pasta was wit, en heb ik ingekleurd met de aquarel potloden, en daarna met Wink of Stella beglittert. Het grove van de Jute gecombineerd met de glitter en zachte kleurtjes. Wat ik verder ook probeerde, of bedacht, het werd er niet beter op.
Kan zomaar zijn dat ik volgende week, ofzo, ineens weer verder ga met deze pagina, maar voor nu, ben ik erg tevreden mee.Als ik er mee verder ga, laat ik het op een later tijdstip hier zien,

 

Groetjes

Marrigje

 

Marjo

Bij deze mijn Artjournal. Het zijn twee van mijn favoriete sets. En ik krijg er zo,n zin van in vakantie.

Groetjes Marjo

 

 

 

 

 

Volgende week: Kleur: Lemon Lime Twist.

 

Een ATC kaartje is een kaartje van 2,5 ” x 3,5″  Ooit begonnen door een zwitserse kunstenaar, en over de hele wereld een leuke manier van kaartjes ruilen. Voetbalplaatjes of pokemon kaarten voor creativelingen.

Marrigje

Thema dieren. Hmm daar moet ik goed over nadenken. Ik ben meer van de bloemen enzo, dieren stempel ik niet zo heel veel. Gelukkig brengt de Stampin’Up! catalogus uitkomst, Er staat een set in waar ik erg weg van ben, en bijna niet gebruik. Ik hoop deze zomer dit nog zo aan te treffen. Hond en kat, samen liggen slapen bij de bank in de tuin.
De schommelbank en het vogeltje denken we er dan maar bij. Een schommelbank heb ik helaas niet, en geen vogel durft zo dicht bij mijn katten te komen.
De hond? Die gaan we zondag ophalen.

Groetjes

 

Marrigje

 

Marjo

Ik vind het maken van een atc zo leuk om te doen he. Het is een klein oppervlak, dus je kan goed technieken erop uit oefenen. En ik vind ze ook heel leuk om in een map te doen en te bewaren en er vaak naar te kijken. Thema van deze keer was dieren. De varkentjes vind ik zo geweldig. Je wordt er echt vrolijk van als je naar ze kijkt en daarom heb ik ook die tekst gestempeld. Het kader er omheen heb ik zelf getrokken met een fineliner.

 

 

 

 

Groetjes

Marjo

 

Volgende week: Art Journal met Stampin’Up!

Marrigje

Ik ben een eilandbewoner. Daardoor word ik in de catalogus altijd aangetrokken door stempels die wat met zee en strand te maken hebben, Deze set ‘Seaside Shore’ was, met het papier, een van mijn favorieten uit de Stampin’Up! Catalogus van 2016/2017.  Wat was ik blij dat deze set door ging!! En in de uitverkoop heb ik nog een paar pakken van het bijpassende papier gekocht.

Daar heb ik deze kaart mee gemaakt. Het hele nieuwe van deze kaart zit hem in de stans waarmee ik het vierkantje heb gestansed. Stitched Shapes Framelist. Deze waren eind vorig jaar heel even te koop, en staan nu in de Stampin’Up! Catalogus. En natuurlijk de Texel stempel, die heb ik zelf gesneden.

Groetjes
Marrigje

 

Marjo

Ik ben zo verliefd op deze schattige varkentjes uit de nieuwe catalogus.
Dus heb ik ze nog een keer gebruikt.
De achtergrond heb ik gestempeld met een oude set genaamd Beyond Plaid.
Ook een geweldige set vind ik. Jammer voor jullie dat hij niet meer te koop is.
Gestempeld met de stamp-a-magic zodat het voor een keer netjes recht naast en onder elkaar is.
De tekst Celebrate komt uit een oude set Feeling Sentimental.

Groetjes

Marjo

 

 

 

 

Dat was het weer voor deze week.
Volgende week : ATC in het thema Dieren.
Doen jullie mee? We zijn erg benieuwd naar jullie uitwerking op onze uitdaging.

Marrigje

Ik ben gek op Scrapbooking. Daar is mijn liefde voor stempels en inkt mee begonnen. Ik kan ook niet scrapbooken zonder stempels en inkt,  En toen een aantal jaren geleden Project Life gelanceerd werd, was dat het syteem waar ik weg van werd. Gelukkig kwam Stampin’Up! 2 jaar geleden met een samenwerking met Becky Higgens, en hadden wij onze eigen Stampin’Up! Project Life.
Per 1 juni van dit jaar is de samenwerking met Becky Higgens beeindigd, en heeft Stampin’Up! haar eigen Pocket Page scrapbook systeem. Memories and More heet het. Het is echt Stampin’Up! De kaartjes hebben Stampin’Up! kleuren, passen bij Stampin’Up! stempelsets (maar zijn ook heeel goed zonder te gebruiken)  En zijn ontworpen om zo te gebruiken maar ook om op te werken met stempels.

De set die ik gebruik op deze pagina heet: Color Theory
De kaartjes (en bijpassende stempels) hebben alle seizoenen in zicht. En zijn dus uitermate geschikt voor je jaar album. De kleuren zijn echt helemaal mijn kleuren, vooral het Berry Burst  vind ik een prachtige kleur.

 

Deze pagina heb ik gemaakt naar aanleiding van de workshop die ik elke donderdagavond heb Eigenlijk is het geen workshop maar een cropavond, waarbij iedereen aan haar eigen fotoalbum werkt. En daarbij gebruik maakt van mijn spullen, en vooral kennis en ideeen.  Voor mij is het echt de fijnste avond van de week, waar ik me heel erg op verheug.
Op de foto staat een van de deelneemsters met haar eerste layout!

Groetjes
Marrigje

Marjo

Mijn vorige setje zelf gemaakte memories and more kaartjes zijn mij zo goed bevallen dat ik nog zo’n soort zelfde setje heb gemaakt.
Ze stralen helemaal strand, zee en zomer uit.

Groetjes
Marjo

 

Volgende week: Oud en Nieuw