Marrigje

December is voor mij een heel drukke maand. Eerst Sinterklaas, een feest dat ik altijd volop vier, en dan hebben we hier op Texel nog een groot volksfeest, Ouwe Sunderklaas, en daarna zijn er 2 dochters jarig, en dan is het ook nog kerst.
Voor Kerst heb ik dan nooit veel feestgevoel meer over, dat vieren we dus nogal ingetogen.

Maar kerstknutsels en knutselen voor kerst vind ik echt helemaal geweldig,  Ik mag graag kerstkaarten maken, en ook kerstversiering maak ik graag, en veel.

2015-11-25 21.09.43

Stampin’Up! heeft een prachtige Project Life collectie voor kerst. En in navolging van vele anderen wil ik die gebruiken voor een December Daily. Alleen van deze materialen wordt ik blij.  Geen idee of het me gaat lukken om echt dagelijks wat te doen,  Maar dat ik het op dit blog aan jullie moet laten zien, helpt wel.
Ik ben begonnen met de titel pagina, erg leuk om te doen, gelijk verder gegaan met de indeling van de volgende pagina’s.

2015-11-25 22.21.24

wordt vervolgd.

groetjes

Marrigje

Marjo

Ook project life staat in het teken van kerst. Ik had een leuk idee, maar Mango wilde perse de kerstmuts niet op. Nouja, ik heb de foto’s toch gebruikt.
Gelukkig vond ik ander model, Gentle, de hond van mijn ouders. Gentle zat echt perfect stil dus toen leken alle foto’s op elkaar, haha. Wat is het toch een schattige en lieve hond.
Het cardstock is uiteraard de kleur real red, past perfect bij kerst.
De hertjes komen van nieuw kerstpapier van Stampin’ Up!

Groetjes

Marjo

Marjo PL November 15

De uitdaging kwam van Marjo deze maand. Maak een kerstkaart zonder kerststempels te gebruiken.

Marrigje 

Ik vond het met recht een uitdaging. Zeker toen ik had bedacht dat ik een kantje wilde gebruiken. Ik vind die dingen zo verschrikkelijk leuk maar weet eigenlijk nooit goed wat ik er mee moet. Omdat ik geen echte kerstspullen mocht gebruiken, wilde ik een kantje. Dat heeft gelijk wat kerstigs.
De stempel is uit een geweldig setje met beestjes. De tekst komt er ook uit, en daarmee is het stiekem toch wel een beetje een kerstset geworden.  Ik ben zelf uiteindelijk erg blij met het resultaat.

Groetjes

Marrigje

2015-11-17 11.45.53 2015-11-17 11.46.01

 

Marjo

Vandaag een kaart waar ik zelf erg tevreden mee ben. Mijn uitdaging was: maak een kerstkaart zonder kerststempel.
Ik heb de volgende stempels gebruikt:
Thankful forrest friends, voor mij een nieuwe set die ik gelijk wilde uitproberen. Ik heb de dieren een beetje over elkaar heen gestempeld met de maskertechniek.
Als een soort van kerstmuts gaf ik ze een feesthoedje uit de set love-owl-ways.
De soort van kersttakken komen uit de set trendy trees.
En de sneeuw zijn de spikkels van create a cupcake.
De letters komen uit de set notable alphabet.
Het is zo leuk he om met hele andere ogen naar stempels te kijken, kijken hoe kan ik ze anders gebruiken?
Zoals ik al schreef, ik ben er blij mee.
Groetjes Marjo

Marjo Uitdaging November

Kerstkaarten maken we de komende weken. En de set van vandaag is heel erg geschikt om een kerstkaart mee te maken. Samen met de framelit set  ( Hearts and Home) is het super gaaf om leuke kaarten mee te maken. Maar zonder de framelits is het ook een heel erg mooie set.

Marrigje 

Eigenlijk wilde ik een heel ingewikkeld kaartje maken met deze set. Dat heb ik al in mijn gedachten sinds ik deze set voor het eerst zag. Ik ben er nog steeds niet aan toegekomen om het te proberen. En nu ook niet. Want toen ik ging zitten om mijn kaart te maken , werd het zomaar een one layer kaart.  Dat is toch wel  1 van mijn favoriete technieken, al doe ik het niet heel erg vaak.

Groejtes
Marrigje

2015-11-09 20.41.23

2015-11-09 20.41.29

 

Marjo

Ik heb twee kaarten gemaakt met de stempelset en bijpassend frame van het raam. Hierbij kijk je als het ware van binnen naar buiten door het raam. De derde kaart is een beetje anders, maar te leuk om niet te laten zien.
Groetjes
Marjo

Marjo Raam

Marjo Raam 2

Marjo Raam 3

 

In aanloop naar kerst, hebben we deze keer al wel voor een kerstkleur gekozen maar nog geen kerstkaart gemaakt.

Vanaf volgende week staat dit blog een paar weken in het teken van kerst.

Marrigje

Mijn kaart is eigenlijk niet bedacht, maar ontstaan. De stempelset die ik gebruikt heb ik een oudere set, die ik al heel erg lang heb, en heel regelmatig gebruik. meestal wat onzichtbaarder als achtergrond. De set verdient het echter om ook op de voorgrond te staan. Flowering Flourishes heet de set. Wat zal ik er verder over zeggen, behalve dat ik er na al die tijd nog steeds verliefd op ben.

Ik heb de stempel beinkt met Versamark en daarna met Real Red. Daarna afgedrukt op een stukje Whisper White cardstock. Door eerst de stempel te beinkten met Versamark kun je nu met clear embossingpoeder, de afdruk iets laten glimmen, en door het embossingpoeder komt ook wat relief op de kaart.  De tekst komt uit de set Perfect Pennants. Een waar woord denk ik.

De witte strookjes onder aan de kaart zijn restjes Whisper White Cardstock, die bleven liggen na het snijden.

Groetjes
Marrigje

2015-11-03 14.02.18

 

Marjo

Bij deze mijn bijdrage met de kleur real red. Ik heb gebruik gemaakt van de stempelsets butterfly basics, brushstrokes, Gorgeous grunge en summer silhouettes. Verder twee ponsen in de maten 1 1/4 inche en 1 3/8 inch.
Inkt, cardstock en blendabilities van real red. En cardstock very vanillia.
Groetjes Marjo

 

Marjo Real Red

Buitenkant.

 

Marjo Real Red 2 Dit is de binnenkant van de kaart.