Elke keer laten we hier zien hoe wij project Life maken. Deze keer laten we zien hoe je Project Life kaartjes ook kunt gebruiken.

Marrigje

2016-03-03 16.19.42Deze foto vind ik zo mooi, Iedereen die er op staat is zo blij. Toen ik dus een layout moest maken, wilde ik echt met deze foto werken. Het was lang geleden dat ik zo een layout gemaakt heb, ik werk tegenwoordig hoofdzakelijk met Project Life, Daarom pakte ik als vanzelf de Project Life kaartjes erbij om de foto te bewerken.

De tekst vond ik erg toepasselijk en komt uit de set Making Memories. De stempels achter de foto horen bij deze set.

Ik ben blij met het resultaat.

Groetjes

Marrigje

 

 

 

 

Marjo

Marjo PL Maart 1Ik hou er zo van om creatief bezig te zijn. Haken, verven, stempelen, bijna alles vind ik leuk.
Nu had ik weer het plan om meer te doodlen. Doodlen is eigenlijk het neerzetten van strepen en tekeningetjes. Ik heb een leuk boek gekocht van Marjo PL Maart 3Marieke van Blokland en ben aan de slag gegaan.
Stampin Up heeft hele mooie dunne zwarte fineschrijvers, waar je goed mee kan tekenen en schrijven. Ook heeft Stampin Up mooie witte projectlife kaartjes.
Met die pen ben ik op de kaartjes gaan tekenen.
Ik heb ze ingekleurd met de blendabilities.
Zo zie je dat elke hobby gecombineerd kan worden met Stampin Up!
Groetjes Marjo

Marjo PL Maart2

Iedere kaarten maakster en scrapster weet hoe het werkt. Voor een project denk je 5 ballonnen (bloemen ankers, of wat dan ook) nodig te hebben maar je gebruikt er maar 2, er blijven er dus 3 over.
Weggooien kan altijd nog, dus stop je ze in een doosje, in een la, of ergens waar je ze later nog kunt gebruiken, En dat gebeurt niet.
De uitdaging van deze maand is dan ook, gebruik die restjes om er een kaart van te maken, Enige wat je erbij mag gebruiken is een basiskaart.

Marrigje 

Ik kwam mijn restjes weer tegen, toen ik mijn cardstock opnieuw ging organiseren. Dit zijn echt niet alle restjes die ik heb, maar de meest recente. Ik weet dat ik ergens nog een la heb, moet nog veel meer restjes. Toch maar eens uit gaan zoeken, en daar meer mee gaan maken.

2016-02-01 10.46.01

Niet verwonderlijk dat mijn stapel restjes heel veel boeken bevat, en een aantal teksten.  Er lag ook glitter papier tussen wat ik uiteindelijk niet gebruikt heb.

 

 

 

 

 

 

 

De tekst is een van mijn favoriete teksten van Stampin’Up! En kom je heel vaak tegen in mijn scrapbook, project life albums maar ook op kaarten. Niet verwonderlijk dus dat deze ook in 2016-03-15 11.47.03mijn stapel restjes lag. Vast een keer gestempeld voor iets, en bedacht dat een andere kleur mooier was.

De basiskaart komt eigenlijk ook uit mijn restjes bak, die zat gewoon in de map restjes van Island Indigo cardstock.

Groetjes
Marrigje

 

 

 

 

 

 

 

Marjo

Marrigje had als uitdaging verzonnen om een kaart met restjes te maken.
Marjo Uitdaging MaartNu heb ik op mijn bureau een doosje staan en daarin doe ik alle restjes van uitgestansde stempels, ponsjes enz. Heel handig want dan gooi je het niet weg en wie weet wanneer je dat toch nog eens nodig hebt. Vervolgens kijk ik er dus nooit in en als ik bezig ben om een kaart te maken pons ik het gewoon opnieuw uit.
Nu was ik dus verplicht om in dat doosje te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

En wat zitten er leuke dingen in.
Ik had nu besloten dat ik de al gestempelde en uitgestansde ballonen ging gebruiken uit de set celebrate today. Ook vond ik in het doosje de tekst happy, happy, birthday to you. Die Marjo Uitdaging Maart 2gebruik ik zo vaak en hij komt uit de set amazing birthday. Ik stempel die tekst vaak en gebruik dan delen van de stempel zodat je de tekst in verschillende kleuren hebt. Dat was nu dus ook het geval.
Ik vond ook nog een uitgestanst glitterlabel.
Verder heb ik in een map allemaal restjes papier liggen en daar heb ik het cardstock en designpapier uitgehaald.
Groetjes Marjo

Een van de meest favoriete Sale-A-Bration set is dit jaar de Honeycomb Happiness, een super set, met vooral een SUper schattig kuikentje.  En de set is ook nog gratis bij een bestelling van €60 En wie houdt er nou niet van gratis. Maar haast je, want de actie is eind maart weer afgelopen.

Deze keer hebben wij voorbeelden gemaakt met deze geweldige set.

Marrigje:

Ik ben verliefd op dit kuikentje vanaf het moment dat ik de stempelset in de gids zag staan. Maar toen ik deze uitdaging kreeg, wilde ik met alle stempels uit de set spelen. En dus heb ik notekaartjes gemaakt. Stampin’Up! verkoopt die notecards samen met enveloppen, en die zijn erg leuk voor kaartjes bij een doosje of een cadeautje.

2016-02-15 14.04.38 HDR-2De eerste is met het geweldige kuikentje. Ik heb mijn favoriete techniek gebruikt, Paper Piecing. Daarvoor heb ik het kuikentje eerst op de notecard gestempeld en daarna nog een keer op Hello Honey, en op Tangerine Tango cardstock. Daar heb ik de delen uitgeknipt, en opgeplakt.

 

 

 

 

 

 

 

Als tweede heb ik een bos ballonnen gemaakt. Er zit 1 ballon in de stempelset. Met een mask heb ik er meer bij elkaar 2016-02-15 16.33.05gestempeld. Ook dat is een techniek die ik heel erg graag doe.

De ballonnen heb ik daarna ingekleurd met een waterbrush en inkt. Een waterbrush is een penseel met water in de steel, dat werkt heel erg prettig. Daarmee kun je inkt opnemen en inkleuren. Zowel gewoon, alsof het een stift is, als een waterverf techniek gebruiken zodat je meer diepte krijgt in het geheel. Enige nadeel is dat het notecard papier niet heel erg geschikt is voor deze techniek, en wat opkrult als het nat wordt. Dat is te verhelpen door het papier te laten drogen, en een beetje te strijken (ja met een strijkbout, zonder stoom)

 

 

 

 

2016-02-15 17.06.14Het ijsje heb ik voor het laatst bewaard. Daarvoor heb ik de Honeycomb embellishments. Ik vind die zo SUper cool, dat ik ze gelijk gekocht heb. Ze zijn wat minder handig voor kaarten die je wilt opsturen natuurlijk. maar notecards stuur je niet altijd op, die doe je bij een cadeautje (heel geschikt voor een cadeaucard)

IJsjes gestempeld, en de cones gekleurd, en daarna de honeycombs er op geplakt SUper simpel, en een geweldig effect.

Groetjes
Marrigje

 

Marjo:

Marjo Honeycomb HappinessOp deze set was ik gelijk verliefd, wat een schattig kuikentje.
Ik heb er dan ook al vier kaarten mee gemaakt.
Mijn eerste kaart heb ik een beetje afgekeken uit de catalogus. Ik heb een designpapierstrook op de witte kaart geplakt. Het kuikentje en de tekst rechtstreeks op de kaart gestempeld. En het kuikentje ingekleurd.

 

 

 

 

 

 

Marjo Honeycomb Happiness 3Twee andere kaarten heb ik met dezelfde achtergrond gemaakt. Marjo Honeycomb Happiness 2
Ik heb uit papier wat halve rondjes achter elkaar geknipt. Dit malletje heb ik dan op de kaart gedaan en dan met de kleur soft sky erover gesponst. Daarna je malletjes weer verplaatsen en weer ponsen. Op deze manier krijg je een achtergrond met wolkjes.

 

 

 

Marjo Honeycomb Happiness 4Als laatste kaart heb ik de maskertechniek gebruikt. Je stempelt het kuikentje op je kaart en op een ander stukje papier, ik heb hiervoor speciaal maskerpapier voor, dat is papier wat aan 1 kant plakt. Deze knip je uit en plak je over het al gestempelde kuikentje. Dan stempel je nog een kuikentje, maar omdat je je maskerpapiertje erover heb gelegd kun je de kuikentjes als het ware achter elkaar of naast elkaar stempelen.
1 kuikentje ingekleurd.
Ik vind hem geinig.

 

 

 

 

 

Groetjes

Marjo

De kleur van deze keer is Hello Honey, Dat is een kleur uit de de In Color serie die per 1 juni weer weg is, reden genoeg dus om er nog wat mee te spelen.

Marrigje

2016-03-01 20.14.30Ik vind het een prachtige warme kleur geel die ik veel gebruik voor bloemenharten, maar nog nooit had ik er een hele kaart mee gemaakt.

Ik hou wel van Ton sur Ton werken, maar allleen met Hello Honey werd het met toch wat te saai. Daarom heb ik het gecombineert met Delightfull Dijon, een okergeel uit de InColor serie die nog een jaar gaat blijven.

Ik heb gespeeld met een embossingfolder, die vergeet ik vaak te gebruiken, maar ze zijn zo verschrikkelijk leuk, Momenteel staan ze op mijn werktafel zodat ik ze eerder pak.  Gek eigenlijk dat ik embossingfolders wel vergeet als ze in de la liggen en stansen en framelits nooit.

De vleugels van de vlinder zijn gemaakt met een stans en vellum. Daar had ik verder niets aan toe te voegen, die zijn gewoon mooi.
Groetjes
Marrigje

 

 

Marjo: 

De kleur hello honey hadden we uitgekozen. Marjo Hello Honey
Ik vind het altijd erg lastig om een kaart te maken met 1 kleur, maar het is me toch weer gelukt.
De tekst “just for you” komt uit de set botanicals for you. Een set die je gratis kan krijgen zodra je voor €60,00 besteld in de celebration tijd.
En ook de bloemen en het takje komt uit deze set.
Ik vind de set heel bruikbaar, er zit een leuke tekst in en natuurlijk ook weer bloemetjes en daar ben ik gek op.
Verder uit cardstock nog 3 bloemetjes geponst en klaar is mijn kaartje.
Groetjes Marjo