Marrigje 

Ik ben dol op Art Journaling. Het boek is een geweldige plek om eens wat anders te maken dan een kaart. En echt helemaal voor mezelf. Zoals altijd, vind ik het heerlijk om een mooie achtergrond te maken, en weet ik dan niet goed wat ik er verder mee moet.
Ik heb me niet klein laten krijgen en heb lekker gekliederd met inkt, sprayinkt, en embossing pasta.

Elke keer als ik dan speel in mijn Art Journal boek, denk ik, dat moet ik vaker doen, maar het komt er weinig van. Helemaal leuk is het dan dat we deze uitdaging erbij hebben op ons blog. Nu moet ik wel, en blij dat ik er van wordt.

2016-05-31 13.18.14

Groetjes

Marrigje

Marjo

Heerlijk om met je Stampin Up stempels te spelen en steeds iets anders uit te proberen. Deze stempelset had ik alleen nog maar gebruikt om kaarten mee te maken, maar uiteraard is hij ook zeer geschikt voor in een artjournalingboek . Het bloementje is er in drie maten en doordat ik die in drie verschillende kleuren heb gestempeld geeft dat een leuk effect. Helaas ook bij deze pagina wat blauwe verf van een andere pagina. Verder zie je nog op de vorige pagina het kuikentje van de vorige keer om de hoek kijken. Geinig vind ik dat.

Marjo Art Journal Mei 16
Groetjes Marjo

 

Oud en nieuw is dit keer het thema. Dat is extra actueel omdat 1 juni de nieuwe Stampin’Up! catalogus life gaat zoals we dat noemen. Dat betekend alleen maar dat volgende week, op 1 juni de nieuwe catalogus te bestellen valt. En wij tellen echt de dagen. Er staat zo heel erg veel leuks in. Natuurlijk mochten wij als Stampin’Up! Demonstrators eerder bestellen, maar slechts uit een heel klein lijstje. (om eerlijk te zijn was het best een grote lijst, er staat alleen zoveel leuks in deze catalogus dat we het heel erg weinig vonden. En natuurlijk stond niemands favoriete set uit de nieuwe catalogus er in)

Er is dus weer heel veel ‘oud’ bij vanaf 1 juni. Wij hebben deze rubriek juist hierom in het leven geroepen. Oud wil niet zeggen NIet meer mooi of niet meer bruikbaar. Zeker ook met de nieuwe produkten zijn oude produkten weer meer bruikbaar. En dat willen we hier laten zien. Als je verliefd bent op een stempelset, ben je dat gewoon. Of die nou in de catalogus staat of niet.  Met nieuwe produkten, zijn er vaak ook weer nieuwe mogelijkheden om oude stempels te gebruiken.  Dat willen we hier laten zien.
Genoeg gekletst denk ik, ik zal eens laten zien wat we deze week voor je gemaakt hebben :

Marrigje 

Mijn nieuw van deze week, is zo nieuw, dat is nog niet eens te koop. Deze set staat in de nieuwe catalogus. Ik was erg blij dat ik deze al mocht bestellen, want wat is hij mooi, en bruikbaar, en wat is er veel met deze set te verzinnen. Ik heb hem nu al een keer of wat gebruikt, en ben nog lang niet uitgespeeld. Met het oud, wat echt heel erg oud is, heb ik de toepassing gedaan, die ik gelijk zag toen ik de schildersezel zag.  De schildersezel gebuikt als, ja als schildersezel.
De oude stempel vond ik heel erg een kunstwerkje, en daarom zo gebruikt. De libelle is over gekleurd met Wink of Stella. Ik hoop dat je dat een beetje kunt zien op de foto. Het fotograferen van glitter is heel erg lastig.

Groetjes
Marrigje

2016-05-24 14.31.24                          2016-05-24 14.30.19                           2016-05-24 14.31.29

Marjo 

Voor de oud en nieuw kaart ben ik geïnspireerd geraakt door de “oh happy day card kit”. In deze kit zit een kaart met een hart als flap. Superleuk en dat heb ik dus geprobeerd na te maken.
Ik heb gebruikt gemaakt van een hart thinlit. Verder de kaart versierd met designpapier van Stampin Up!
Ook heb ik mijn oude set groovy love gebruikt.
Zo zie je maar, oude en nieuwe dingen kun je perfect met elkaar combineren.
Groetjes Marjo

marjo oud en nieuw mei             marjo Oud en nieuw mei 2

 

Het is weer tijd voor Project Life. En we hebben weer heel erg verschillende dingen gemaakt.

Marrigje

Ik heb inmiddels verschillende ondernemers op Texel begeleid bij het maken van een reclame boekje, en dat van mezelf ligt al een hele tijd stil. Goede gelegenheid dus om daar weer mee verder te gaan. Zou toch leuk zijn als ik deze zomer ook met mijn eigen boekje kan pronken.

Het onderwerp van deze keer is de eerste pagina van kinderfeestjes en kinderworkshops. Dat doe ik toch wel heel erg graag, en daar heb ik dan ook behoorlijk veel foto’s van. En dan vergeet ik nog regelmatig foto’s te maken omdat we het te druk hebben. Of, zoals bij de workshop van deze weken, omdat ik al foto’s maak met mijn Instax camera.  Het maken van een showmap op deze manier heeft een groot voordeel, het is heel makkelijk het actueel te houden.  De foto’s van de Meierblis workshop zijn dan ook van afgelopen 30 april.
Wil je graag weten wat Meierblis inhoudt? Dan moet je even hier kijken voor foto’s.

Groetjes
Marrigje

2016-05-17 19.36.04

 

 

Marjo

Ik vind het erg leuk om voor mijn projectlifeboek zelf mijn kaartjes en achtergronden te maken.
En dat heb ik dan ook gedaan. Met de materialen van Stampin Up is het heel gemakkelijk.
De achtergrond is de grote stempel watercolor  brush. Verder twee kleuren inkt gebruikt, een tekststempel van Stampin up en randjesstempels van Stampin Up.
Doordat ik maar twee kleuren inkt heb gebruikt krijg je ook een geheel. Ik ben er blij mee.
Groetjes Marjo

marjo PL mei 1 marjo PL mei 2 Marjo PL mei 3 Marjo PL Mei 4

 

Marjo 

Ik mocht de uitdaging dit keer verzinnen. Mijn uitdaging was: maak twee simpele babykaartjes met een klein verschil zodat je ziet of het voor een jongen of een meisje is.
Ik had namelijk een geweldige set gekocht en die wilde ik perse gebruiken, haha.
Dit zijn mijn kaartjes geworden.

Marjo Babyuitdaging 2  Marjo Babyuitdaging 1

Ik ben zo verliefd op deze schattige diertjes, ze zijn zo cute.
Groetjes Marjo

Marrigje

Marjo verzon deze keer de uitdaging. En om elkaar niet te beinvloeden, laten we de kaartjes pas aan elkaar zien, als we ze allebei af hebben, Grappig dus, dat we dezelfde stempelset gebruikt hebben voor deze babykaartjes. Maar het zijn wel heel erg andere kaartjes geworden. Niet in de laatste plaats omdat ik niet gekozen heb voor de beestjes uit deze set (al ben ik het helemaal met Marjo eens, de dieren zijn te schattig)

Mijn accenten zijn kleiner dan die van Marjo, een roze en blauw hartje, en een roze en blauw lijntje. Dit zijn mijn kaartjes geworden :

2016-05-10 18.27.17 2016-05-10 18.27.42

Groetjes
Marrigje

 

Behalve de stempelset die we moesten gebruiken, was de opdracht deze week Moederdag.
Dit vooral dankzij Marjo, die veel beter dat soort dingen in de gaten houdt dan ik (Marrigje)  De stempelset is een favoriet van ons allebei. Watercolor Wings. Een set die ook in de catalogus 2016-2017 te vinden zal zijn (wat een heel kleine sneakpeek is van de aanstaande catalogus)

Marrigje

2016-05-02 10.42.48Moederdag kaart, zei Marjo. en het was niet eens haar uitdaging. Maar toen ik op de kalender keek, zag ik dat ze gelijk had. Op 8 mei is het moederdag dit jaar.  Marjo is veel beter in planning dan ikzelf.

Na even brainstormen schoot er zo een kaartje in mijn hoofd. Het maken ervan was een iets groter probleem. Sommige dingen blijven namelijk niet in mijn hoofd hangen. Zo moet ik, ook na een ontelbare hoeveelheid ingezette ritsen, elke keer weer opnieuw uitvinden hoe een rits wordt ingezet in een broek.
En moet ik elke keer zoeken naar een tutorial van een tree stepper card.  Ingewikkeld is het niet echt, maar het wil niet blijven hangen.

Thema van Moederdag is natuurlijk de liefde van een kind, naar de moeder, vandaar mijn keuze voor Blushing Bride. Een prachtige kleur roze, niet te schattig, maar wel een kleur van liefde. De achtergrond heb ik gemaakt door een vel Watercolorpaper helemaal nat te maken onder de kraan, en er daarna met reinkers inkt op te druppelen. en die na enig inwerken weer een beetje af te spoelen.

2016-05-02 10.43.07Daarna heb ik gestempeld met versamark en de stempelset Timeless Textures. Het embossingpoeder is ook een sneakpeek, het copper is nieuw, en heel erg mooi. De foto doet het geen recht . De grote vlinders zijn gemaakt met Watercolor Wings, en de kleine heb ik gemaakt met restjes van het achtergrond papier en geponst.2016-05-02 10.42.59

De tekst is uit de nederlandse tekst set ‘Sentimenten’ en uitgeponst met de Word Window Punch, die helaas retired. Maar ik heb  hem, dus ik gebruik hem (en de vervanger van deze punch gaat ook een favoriet worden van mij denk ik)  Gestempeld met Early Espresso op een restje Blushing Bride, en de randen een beetje gesponsd voor een beetje meer diepte.

Groetjes
Marrigje

 

 

 

Marjo

Marjo Moederdag 1Omdat het bijna Moederdag is vonden Marrigje en ik dat we de kaart met stempelset in het teken van Moederdag moesten maken. In de set Nederlandse sentimenten staat een hele toepasselijke tekst namelijk, “voor de liefste moeder”.
Omdat ik mijn moeder de watercolor wings met bijpassende thinlits had gegeven vond ik het ook erg toepasselijk om ook die set te gebruiken.
De vlinders heb ik gestempeld met kleurloze inkt en dan het nieuwe koperembossingpoeder gebruikt. De stempelinkten zijn de nieuwe incolors van 2016 tot 2018. Prachtige kleuren vind ik dat.
Verder voor de achtergronden de nieuwe stempelset playful backgrounds gebruikt. Op de voorkant heb ik de dichte rondjes gebruikt en aan de binnenkant juist de open rondjes.
De zijkanten heb ik bestempeld met de set timeless texture. Deze setjes echt onmisbaar voor mij omdat je er geweldige randen mee kan stempelen. Marjo Moederdag 2
De bloemen en takjes komen uit de nieuwe set love en affection.
Groetjes Marjo