Deze week combineren we weer oude (retired) produkten met nieuwe producten. Stampin’Up! is een geweldig bedrijft wat heel goed is in kleuren. Alle kleuren passen bij elkaar. Het kan zijn dat je een combinatie meer of minder geslaagd vindt, maar de kleuren ‘vloeken’ niet.
Zo ook met stempels en motieven, oude stempels kunnen vaak heel goed met nieuwe stempels. Soms  zorgt een oude stempel precies voor dat effect wat je zoekt.  En omdat wij allebei een berg stempels hebben, laten we graag zien hoe wij oud en nieuw combineren.

Marrigje

Mijn oud en nieuw van deze week is eigenlijk een per ongelukje. Ff niet goed opgelet en een mooie kleur uit de kast gepakt, blijkt de kleur een retired kleur te zijn Maar het was wel precies de kleur die ik nodig had voor dit project.
2016-09-13 09.49.59 2016-09-13 09.50.23

De achtergrond is gemaakt met inkt en aquarel papier, Een techniek die ik zelf bedacht heb en graag mag toepassen als ik een wat andere achtergrond wil.  Van het karton maakte ik een doosje om een theezakje, met lepeltje en honing cadeau te doen. Het doosje sluit met een magneetje,
De bloemetjes zijn gestempeld op vellum, en daarna geponsd. Helemaal nieuw is de banner. Die is gemaakt met een nieuwe stempelset, en bijpassende pons. Ik word heel erg blij van deze set, die ik steeds vaker pak.

Groetjes
Marrigje

Marjo

Misschien vind ik deze catalogus wel de allerleukste die er is. Ik vind zoveel stempelsets leuk.
Soms vind ik ze alleen maar leuk, dus dan hoef ik ze niet perse te hebben. Maar meestal zie ik dan weer een leuk voorbeeld voorbij komen en dan wil ik die set toch ook hebben.
De set die ik nu heb gebruikt vond ik gelijk super schattig. De set Baby Bear moest ik dan ook gelijk hebben.
Ik heb het bewust zo leeg gelaten, soms heeft een kaartje niet heel veel nodig.
Omdat het op mijn hobbyzolder nu te warm is om te stempelen had ik niet mijn hele inktcollectie naar beneden gehaald. Ik kwam er dus achter dat ik maar 1 kleur bruin mee naar beneden had genomen, terwijl de beer uit drie stempels bestaat.
Ik heb de eerste stempel be-inkt met een kleur bruin die al uit de collectie is, namelijk baked Brown sugar. Ik heb de eerste afdruk op mijn kladblaadje gestempeld en daarna pas op mijn kaart. Op die manier krijg je een lichtere afdruk. Daarna de tweede stempel be-inkt met weer baked Brown sugar en gelijk op de eerste afdruk gestempeld. De derde stempel met zwart be-inkt en ook op de afdruk gestempeld. Op deze manier krijg je dus wel het gewenste effect.
Het strikje heb ik ook met 1 kleur gedaan namelijk de oude kleur strawberry slush. Ook hier weer de eerste afdruk op een kladpapiertje en dan stempelen. Het strikje heb ik uitgeknipt en iets kleiner gemaakt anders kwam het strikje voor het oog van de beer.
Tekst erbij uit de set baby bear en klaar is mijn kaart.

Groetjes Marjo

Marjo oud en nieuw september

 

Ergens is er iets fout gegaan met het blog, en klopt de volgorde niet meer. We zullen maar zeggen dat de hitte ons parten speelde afgelopen weken.
Vandaag dus Art Journaling, die was overgeslagen en die was eerst aan de beurt.
Ik ben niet zo een grote Art Journal artist als Marjo, maar ik vind het een geweldige manier om nieuwe technieken, en materialen uit te proberen. En in dit geval, was het een manier om bezig te blijven tijdens de zomer markten.

Ik heb de hele zomer aan de kraam workshops gegeven voor het goede doel. Het RonaldMacDonald fonds. Dat deed ik met foamclay. Voor elke workshop gaat er €1 naar het RonaldMcDonals fonds.  Erg leuk materiaal om mee te spelen. En omdat ik het toch bij me had, en op rustige momenten ook wat te doen wilde hebben, ben ik het foamclay gaan combineren met Stampin’Up!. Voor deze pagina, heb ik eerst gestempeld, en daarna ingevuld met foamclay.

Zelf was ik aangenaam verrast door het resultaat. Vandaar dat ik het hier wil delen.

Groetjes

Marrigje

2016-08-10 12.02.20
Marjo

Ik hou zo van artjournalen, lekker knoeien met inkt en stempels en alles wat je tegen komt.
Ik ben begonnen om teksten van een oude Stampin up catalogus te scheuren en deze op te plakken. Daarna navulling en water in een spritzer en spritzen over je pagina’s. Daarna met een sponsje de kleuren Emerald green, Sweet sugarplum en peekaboo Peach over je pagina wrijven.
De schildersezel, de verfstreken en de stippeltjes komen uit de set Painters palette. Het klokje komt uit de set clockworks en de driehoek strepen en het dichte rondje komen uit de set work of art.
In mijn artjournals gebruik ik heel vaak de inkt whisper white. Deze keer dus ook.
Groetjes Marjo

Marjo Artjournal Sept 1 Marjo Artjournal Sept 2

Deze week hebben we gekozen voor een stempelset uit de Autumn Winter Catalog. Maar niet een die voor kerst is. Met het prachtige warme weer ben ik niet echt aan kerst toe. Jullie wel?

En deze Paisley Set komt met een prachtige stansset (alleen daarom wil je deze bundle al hebben, ik wel tenminste) En schitterend designpapier en koperpapier. Zoveel produkten rond 1 thema noemen ze een Suite bij Stampin’Up!  Deze hele suite was voor mij. Het eerste pak designpapier is al bijna op.

Voor dit blog heb ik 3 kaarten om te laten zien. Omdat het design papier van deze suite zo verschrikkelijk mooi is, speelt dat de hoofdrol op de kaarten. En dit is nog niet eens het mooiste papier uit het pak. Er zitten 2 vel dikker design papier in, met koper. Die kom je vast nog wel een keer tegen op het blog.

2016-08-29 16.37.59

 

Deze kaart heeft een strook design papier, en dan 2 blokken. Daarbij heb ik gespeeld met de bijpassende embossingfolder. En daarna gesponst. Dat geeft een mooi effect. De bloemblaadjes zijn uitgestand uit Rich Razzleberry cardstsock.

 

 

 

 

 

 

 

2016-08-29 16.38.13

Het blok op deze kaart is gesponsd in de kleuren die bij het cardstock horen. Cajun Craze, Rich Razzleberry, Delightfull Dijon, Night of Navy, Mint Macaron, en Soft Suede.
Niet al deze kleuren heb ik gebruikt, maar gesponsd tot ik het mooi vond. Daarna 2x een van de geweldige framelits uitgestanst. 1 keer uit Copper Foil, en 1x uit Rich Razzleberry. En daarmee een gekleurde Paisley gemaakt.  Ook het lint hoort bij deze suite. Ik hoop wel dat Stampin”Up! dit lint in meer kleuren dan nu uitbrengt, want ik vind het super!

 

 

 

 

 

 

2016-08-29 16.38.26

De laatste is voornamelijk designpapier. Dat is zo mooi, dat het voor een keertje mag. Het grotere blok is gestempeld. De tekst komt uit de Paisley & Posies set. Er stipjes omheen gestempeld, en daarna twee cirkels gestempeld, en uit gestanst. De gele binnenkanten zijn ook gestempeld en gestanst.

 

Groetjes
Marrigje

 

 

 

Marjo:

Deze week staat de stempelset Paisleys & Posies in de schijnwerpers.
Deze set is voor zoveel dingen te gebruiken.
Ik heb hem dit keer gebruikt voor achtergronden.
Ik weet niet hoe het met jullie staat, maar ik ben gek op inkleuren. In de winkels zie je nu ook steeds meer kleurplaten voor volwassenen. En ik heb mijn eigen kleurplaten gemaakt met deze geweldige set.
Hier een paar voorbeelden.

Marjo Paisleys 1 marjo paisleys 2 Marjo Paisleys 3

Met 1 van de achtergronden heb ik een kaart gemaakt. Ik vond dat de kaart niet meer nodig had dan een tekstje.

Marjo Paisleys 4

 

Groetjes
Marjo

Deze week Project Life.

Voor deze week heb ik een mini album gemaakt van Project Life kaarten. Deze zomer ben ik helemaal verliefd geworden op de mogelijkheid om mini boekjes, of uitklap kaarten te maken met Project Life kaarten en washi tape.
Daar ben ik erg blij mee, want ik ben gek op washi tape, de motieven, de kleurtjes, maar weet eigenlijk nooit zo goed wat ik er nou mee moet. Dit is een geweldige toepassing.

Dit kleine, uitklap album, kan opgestuurd worden, en is snel gemaakt. Heel erg leuk om te maken, en ook om te krijgen.

De kaartjes zijn van de Project Life set ‘Moments like this’ en het washi tape dat daarbij hoort is zwart. Dat vond ik te donker om het boekje mee te binden. Een van de beste dingen van Stampin’Up! is dat de kleuren zijn doorgevoerd in alle produkten. Er is dus gewoon washi tape in de goede kleur. De set ‘Affectionately Yours’ heeft bijpassende kleuren washi tape, dus heb ik dat gebruikt.Die set heeft zelfs koper washi tape, en een glimmetje is nooit verkeerd natuurlijk, daar heb ik dan ook stukjes van gebruikt.

Daarna heb ik de foto’s geplakt en versierd met de stempelset en stans set ‘Birthday Fiesta’   uiteindelijk ben ik blij met het resultaat.

Mijn dochter heeft het aan haar grote vriend van de zomer gegeven. Na een zomer van zijn muziek genoten te hebben.

Groetjes
Marrigje

2016-08-30 21.40.22 2016-08-30 21.40.44 2016-08-30 21.41.22 2016-08-30 21.41.57 2016-08-30 21.42.06 2016-08-30 21.42.15

Marjo

Project life doe ik altijd op mijn eigen manier. Uiteraard laat ik me wel altijd inspireren door wat andere mensen maken.
Gisteren had ik een selfie gemaakt die ik eigenlijk best wel oke vond. Ik had op internet een fotobewerkingsprogramma gevonden en heb de foto bewerkt. Deze heb ik daarna op pasfotoformaat geprint.
Ik heb in spritzers water en een paar druppels van de navulinkt gedaan en heb dit in verschillende kleuren over een wit papier gespoten.
Daarna embellisments gemaakt door thinlits door de bigshot te halen en mijn ponsjes te gebruiken. Een paar stempels erop gezet en doordat ik een dopje in de whisper white inkt duwde kreeg ik die mooie witte cirkels. Met een projectlife fineschrijver nog wat accenten gezet en klaar was mijn projectlifekaart.
Groetjes Marjo

Marjo PL September