Marrigje:

Eigenlijk doe ik het veel te weinig, Art Journaling. Dat hoort toch wel tot de dingen die ik het liefste doe, Art Journaling en Project Life, en allebei zijn het dingen waar ik veel te weinig aan toe kom. Als ik dan bezig ben, voor het blog, maar ook omdat ik iets wil proberen, dan denk ik altijd Oo dit moet ik vaker doen, en in de drukte van alledag komt het er veel te weinig van. Helaas.

Op Pinterest zag ik een Art Journal met rondjes. En die is blijven hangen, dus maakt ik een Art Journal met rondjes. Maar dan weer heel erg anders natuurlijk. Ik heb de achtergrond gesponsd met een masker en Emerald Envy.
Daarna heel veel rondjes gestempeld. De kerstballenset ‘Merriest Wishes” bleek heel erg geschikt voor wat ik wilde.

En omdat ik heel erg van letters en teksten houd, heb ik er een tekst bij gedaan. Die komen uit de set Paisleys & Posies, maar ik heb maar delen van de tekst gebruikt.  Eens kijken of ik nu vaker in mijn Art Journal ga werken. Ik houd jullie op de hoogte !

Groetjes
Marrigje

2016-11-29-19-47-20

Marjo

Een van de leukste dingen om te doen vind ik in mijn artjournalvanalleswatboek te werken. Ik kan dan echt ontspannen en voel me heel blij.
Bij deze pagina ook wat oudere sets gebruikt zoals, circle circus (inderdaad met allemaal cirkels ) en happy congratulations. Maar ook nieuwe set zoals bella and friends.
Ik heb alles ingekleurd met blendabilities , kleuren wisteria wonder, rich razzleberry en smokey slate.

Vooral de tekst bij het hondje vind ik perfect in mijn Artjournal passen.
Groetjes Marjo

marjo-art-journal-nov-1

marjo-art-journal-nov-2

Marrigje:

De in colors van dit jaar, zijn allemaal echt mijn favoriete kleuren. Vanaf het eerste moment dat ik ze zag was ik helemaal verliefd, en zodra ik ze in handen had wist ik het, Emerald Envy is mijn favoriete kerstkleur. Die kleur is de kleur van dennetakken, als ik het zie ruik ik bijna de dennenaalden.
Hoe fijn was het voor mij, toen Stampin’up! in de kerstcatalogus een set framelits heeft, waarmee je dennetakken kunt  stansen!

Het zijn 3 verschillende maten dennetakken, voor een krans ben je wel even aan het stansen, maar het is het meer dan waard!  Ik kan dit jaar niet wachten tot het tijd is om de kerstkrans voor de deur te hangen, want deze komt voor de deur te hangen.!

2016-11-22-17-14-08

2016-11-22-17-14-28

2016-11-22-17-14-38

Marjo:

De kleur die wij deze keer hebben uitgekozen is Emerald Envy. Een hele mooie kleur groen.
Dit jaar ben ik weer met Marrigje naar On stage Local gegaan in Amsterdam. Dat is een evenement waar Stampin Up demonstratrices bij elkaar komen en waar we de nieuwe catalogus kregen, waaruit je per 4 januari mag bestellen. Maar omdat wij bij dat evenement aanwezig waren mochten wij pre pre orderen. Eerder dus dan de demonstratrices die niet aanwezig waren.
De catalogus is weer SUper. De set die ik heb gebruikt kon je winnen. Nu had Marrigje hem gewonnen, maar wilde de set liever op hout, dus heb ik hem van haar over genomen. Deze set is samen met een andere set uit de catalogus mijn absolute favoriet.
De set heet Beautiful you. Ook heb ik gebruik gemaakt van twee andere nieuwe sets genaamd Birthday Bright en Delicate Details. Deze laatste kun je gratis krijgen vanaf 4 januari als je voor €60,00 hebt besteld.
Deze kaart is heel gemakkelijk te maken doordat je een diagonale vouw maakt aan de voorkant. Zorg dat de voorkant ergens achter kan hangen en hij blijft zo staan.
Groetjes Marjo

marjo-emerald-envy-1

marjo-emerald-envy-2

Marrigje

Om nog maar even in de stemming te blijven hebben we gekozen voor de set Cookie Cutter Christmas. Een super gaaf setje, waar een pons bij hoort, om allerlei verschillende poppetjes uit te ponsen. Het was gelijk mijn favoriet uit de najaars catalogus, en ik heb er dan ook al veel mee gemaakt.

Momenteel ben ik heel erg met kaarten waar beweging in zit. Ik had natuurlijk een slider kaart kunnen maken met onze Slider stansen, en ik moet zeggen dat de gedachte bij me opgekomen is. Maar nee, ik wilde een ander soort kaart maken. Het is deze geworden. Een kaart waar twee kaarten uit komen als je aan 1 kant trekt. Een Double Slider card wordt dit genoemd.
De bovenkant is eigenlijk vrij traditioneel gemaakt. Maar het papier dat Stampin’Up! in deze catalogus heeft gedaan is zo mooi, dat ik het heel veel gebruik.

2016-11-15-19-21-54Voorkant bij een dichte kaart.

2016-11-15-19-22-31Zo ziet de kaart er uit als de tekst kaarten zijn uitgetrokken

Groetjes

Marrigje

Marjo

Als stempel namen we de set Cookie Cutter Christmas. Deze set is erg veelzijdig omdat er een bijpassende pons bij zit waar zowel de kerstman, het beertje, de Eskimo en het rendier mee kunnen worden geponst. En zoals iedereen weet kan ik niet netjes knippen en dan is een pons ideaal voor mij.
Ik heb mijn kerstkaart erg eenvoudig gehouden. Vooral als je er heel veel moet maken is dat toch iets handiger omdat je anders heel heel lang bezig bent.
In de voorkant heb ik een rond gat geponst. In de binnenkant heb ik een wit kaartje geembost en daarop het kerstmannetje geplakt. Deze is dus ook te zien vanaf de voorkant aangezien ik er een gat in heb geponst. Ook de voorkant geembost.
Het woord Merry, komt uit een set van vorig jaar.
Het woord Christmas komt ook uit een oude set. Helaas ben ik die stempel nu kwijt. Ik had hem op mijn bureau omdat ik er mee bezig was, maar op de een of andere manier zie ik hem niet meer. Ik heb de prullenbak al drie keer door gespit, maar ben bang dat ik hem echt kwijt ben.
Het kleine kerstmannetje is dezelfde als de grote kerstman. De kleine heb ik op krimpydinky gestempeld en ingekleurd en dit verhit met de heathtool. Dan krimpt het en wordt het uiteindelijk zo klein.

marjo-ccc-1Voorkant van de kaart.

marjo-ccc-2Binnenkant van de kaart.

Groetjes
Marjo.

Vinden jullie het ook zo een leuke set? We zouden het heel erg leuk vinden als jullie ook laten zien wat je met deze set hebt gemaakt. Met een link in de commentaren kunnen we komen kijken op jouw blog, facebookpagina, instagram of waar je je foto’s plaats.

 

Deze keer hebben we Herfst als uitdaging van ons Oud en Nieuw thema. Bij dit thema gebruiken we oude (retired) produkten samen met nieuwe produkten. Stampin’Up! weet als geen ander bedrijf produkten te maken die bij elkaar passen. Ook produkten uit oudere series passen weer heel goed bij de nieuwe series. Soms gebruiken we hele oude stempels of andere produkten, soms zijn ze maar net retired en kunnen we er maar slecht afscheid van nemen.

Als je dit een leuk thema vindt, willen we graag zien wat jij maakt. Dat kun je doen door een link in de comments te plaatsen. We gaan dan zeker kijken.

Marrigje

Soms heb je een foto die er om vraagt om groot te worden afgedrukt. Dat is zo met deze foto. Deze foto is gemaakt op de verjaardag van mijn moeder dit jaar. Op de foto staan mijn moeder, mijn tante (mijn moeders jongste zus) en mijn jongste dochter. Ze hebben met hun 3 verschrikkelijke lol. Zo grappig dat leeftijd schijnbaar niet uit maakt.

Het achtergrond vel, en het journaling kaartje zijn nieuw. De bladeren komen uit een kit van vorig jaar, een heksenhoed kon je dan maken. Dat past geweldig bij deze foto, ook de gedachte dat de bladeren bij een heksenhoed horen, want mijn hele jeugd werd mij verteld dat mijn moeder een heks was die kon toveren en snachts op een bezemsteel door het drop vloog. (en om eerlijk te zijn, ik weet nog steeds niet of het maar een verhaaltje was)

Groetjes
Marrigje

2016-11-08 12.53.42

Marjo

Oude en nieuwe producten gebruiken en met thema herfst was de opdracht. Nu dacht ik echt zeker te weten dat de stempelset met de bladeren (vintage leaves) niet meer in de catalogus stond en de stempelset met de eikeltjes ( acorny thank you) wel. Maar ze blijken allebei nog in de catalogus te staan. Eigenlijk let ik er nooit zo op wat oud is en wat nieuw want als ik een stempel leuk vind dan gebruik ik die ongeacht of hij in de catalogus staat of niet. Deze twee sets horen perfect bij de herfst.
Verder gebruik gemaakt van de kleuren soft suède, peekaboo Peach, crushed curry en baked Brown sugar(wat dus nu het oude product is dat ik heb gebruikt.
Het naturel rondje is op de kaart geplakt, het oranje rondje heb ik uitgeponst.
Groetjes Marjo

Marjo Herfst oud en nieuw