Op de valreep van 2016 nog een Stamping Witches blog. Met een stempelset met een toepasselijke titel als wens voor het nieuwe jaar.

2016 was een mooi jaar voor ons, een moeilijk jaar soms zeker ook op persoonlijk vlak.
Maar als Stamping Witches hebben we een mooi jaar gehad.

2016 was

het laatste jaar dat we met ons 2-en een team vormen

het jaar dat we Art Jounal aan ons blog toevoegden

het jaar dat we het allebei heel druk hadden met werk en persoonlijk,

Het jaar dat we samen de Art Specially Event onveilig maakten,

Het jaar dat we 2 Stampin’Up! events bijwoonden als team,

het jaar dat we samen afsluiten  en vol vertrouwen beginnen aan 2017

Gelukkig nieuwjaar.

Marjo

De stempelset die we voor deze week hebben bedacht is de set Lift me up. Deze kun je bestellen met bijpassende dies vanaf 4 januari 2017. De set is heel veelzijdig. Waarschijnlijk hebben jullie ook al meerdere voorbeelden van ons gezien op ons blog met deze set.
Ik heb ook nog andere sets gebruikt bij deze kaart, onder andere around the world, kinda eclectic en work of art. ik vind het heerlijk om verschillende sets met elkaar te gebruiken en op die manier achtergronden te maken.
Groetjes Marjo

Marrigje

Het is het einde van het jaar, en ik ben met verschillende planners erg bezig met het maken van plannen voor 2017.
Een van de ‘opdrachten’ die je dan krijgt, is het maken van een dreamboard. Ik ben er niet heel erg goed in. Ik heb nooit vast omlijnde dromen. Maar met stempels kan ik wel een gevoel vastleggen van wat ik wil, Dat doe ik regelmatig in mijn Art Journals. Zo ook deze. Deze ontstond ook zomaar, terwil ik aan het denken was wat ik moest maken voor het blog vanavond.
De stempelset met stansen zit in de catalogus die in Januari life gaat,  Ik ben helemaal verliefd op deze set, en heb er al veel mee gemaakt (een van de voordelen van Demonstrator zijn is dat je uit een nieuwe catalogus wat eerder kunt bestellen en eerder met nieuw speelgoed kan spelen)

Er moet nog een tekst bij op deze pagina, maar helemaal weet ik het nog niet. Het gaat voor mij over dromen, groei en boven mezelf uitstijgen.
Maar verder vind ik hem gewoon leuk, en was het heerlijk om deze pagina te maken.

Groetjes

Marrigje

2016-12-20-20-07-53

Marjo

Mijn favoriete onderwerp was weer aan de beurt : Artjournal., uiteraard in kerstsfeer.
Ik heb verschillende kleuren groen op mijn craftsheet gedaan en daarna er water over heen gespoten. Daarna mijn pagina erdoor gehaald. Elke keer is het dan weer een verrassing hoe de achtergrond wordt. Daarna met de set festival trees verschillende bomen gestempeld. Daarna met de kleur emerald green nog wat stempels op de achtergrond gestempeld. Deze set heet clockworks . Het kersttakje komt uit een set met  grote kerstballen, even vergeten hoe die set heet.
Ik ben tevreden.
Groetjes Marjo

 

In deze rubriek combineren we nieuwe Stampin’Up! produkten met oude, retired, Stampin’Up! produkten.

Marrigje

Elke keer ben ik weer blij dat we deze rubriek bedacht hebben. Ik heb kasten vol prachtige stempels die ik voor mijn Project Life gebruik (en als je bij mijn Project Life avonden meedoet, mag je ze ook gebruiken)  En bij deze rubriek komen ze weer tevoorschijn. Vooral mijn favoriete stempels gebruik ik graag daarvoor.
Maar het is kersttijd, en ik ben helemaal in kerstsfeer. Er zijn nog Kerst Workshops, en zaterdag is er een Kerstmarkt in Oosterend waar ik nog wat last minute dingen voor wil maken.
En erg veel echte Kerststempels die retired zijn heb ik eigenlijk niet. Terwijl ik kerstkaarten maken erg leuk vind.  Dus heb ik voor deze keer retired kerstpapier gebruikt. En dat gecombineerd met mijn absolute favoriet uit de huidige seizoenscatalogus. Christmas Pines en de bijpassende stansset : Pritty Pines. Gek genoeg was dit niet gelijk mijn favoriete. Ik vond hem mooi, maar een one shot  dacht ik. Een set waar ik 1 kaart of decoratie mee zou maken en daarna niets meer. Maar het liep even anders. De dennetakken zijn zo mooi, dat ik ze heel erg veel gebruik, ook voor andere dingen dan kerstkaarten/kerstversiering.  Van mij mag hij in de catalogus blijven maar zo niet, dan zal ik hem zeker nog vaak gebruiken.

2016-12-13-18-57-37 2016-12-13-18-57-45

Groetjes
Marrigje

ps, de kerstcatalogus is nog geldig tot 1 januari.

Marjo

In de nieuwe catalogus, die vanaf 4 januari geldt, staat de set Lift me up. Ik wilde deze set graag hebben omdat Stampin Up bij het evenement in Amsterdam dit jaar de aankleding met de luchtballonen had gedaan. Zie ook op mijn foto.

 

marjo-oud-en-nieuw-13-12

Maar ik wilde de set ook omdat hij zo bruikbaar is. Ik denk dat ik hem vooral ga gebruiken bij mannenkaarten.
En laat ik nu heel toevallig Stampin Up papier hebben dat allang uit de collectie is met luchtballonen erop. Zo zie je maar weer dat oude en nieuwe spullen perfect met elkaar te combineren zijn. Ik doe dus ook echt mijn Stampin Up spullen die uit de collectie zijn NOOIT weg.
Bij de set zitten ook thinlits dus daarom is die luchtballon zo netjes uit gesneden want netjes knippen kan ik niet.

marjo-oud-en-nieuw-13-12-2
Groetjes Marjo

De uitdaging luidt: maak een kaart met de set Mediterranen moments, omdat Marrigje en Marjo denken dat die uit hun comfortzone ligt.

                                                                            Marrigje

Marjo heeft me uitgedaagd. Vandaar dat het deze week geen kerstkaart is geworden. Deze set staat in de nieuwste Stampin’Up! catalogus, die vanaf 4 januari geldig is. Als demonstrators mochten we pre-orderen. En als demonstrators die naar On-Stage geweest waren mochten we zelfs nog eerder bestellen.
Deze set was een van de sets die we als eerste mochten bestellen. Ik had deze laten liggen, zo van, ach dat is helemaal niets voor mij. Daar kreeg ik al snel spijt van. Ik kreeg steeds meer ideeen van kaarten, en Art Journal dingen met deze set. Toen ik dan ook, op 1 december uit de nieuwe catalogus mocht bestellen, stond deze set hoog op mijn lijstje. Natuurlijk ook omdat Marjo me inmiddels had uitgedaagd iets met deze set te maken.

Ik ben begonnen met het afdrukken van de stempel op Aquarel papier. Met Basic Gray, wat watervaste inkt is. De Basic Black is ook watervast, dat vind ik alleen altijd zo hard. Dus gebruik ik liever Basic Gray. Daarna ingekleurd met de nieuwe aquarelpotloden!! Ja, er zijn weer aquarelpotloden van Stampin’Up! (doet rondedans) Ik ben zo  blij als blik, en ze kleuren prachtig.

Toen de afbeelding was ingekleurd, geheel tot tevredenheid van mijn jongste dochter, moest het een kaartje worden. Dat was iets lastiger, tijdens het kleuren had ik het woord Dream in mijn hoofd. Op zoek naar welke tekst ik er dan bij wilde, kwam ik deze tegen, Ook de tekst komt uit een nieuwe set, deze is gratis (ja gratis! ) te verkrijgen tijdens de Sale-a-Bration die ook op 1 januari begint. Net als het achtergrond papier trouwens.

Ik hoor graag wat jullie van dit kaartje vinden.
Groetjes

Marrigje

2016-12-06-19-01-15

2016-12-06-19-01-39

                                                                             Marjo

Dit keer heb ik de uitdaging verzonnen.
De uitdaging luidt: maak een kaart met de set Mediterranen moments, omdat Marrigje en Marjo denken dat die uit hun comfortzone ligt.
Allebei dachten wij, nee die set niet.
En toch heb ik hem gelijk besteld bij mijn pre order. Het leek mij wel leuk om kaarten te gaan maken met een set die zo totaal anders is dan de sets die ik al heb.
Het had er ook mee te maken dat mijn vader net is overleden en dat hij kunstschilder was. De mooiste schilderijen heeft hij gemaakt. Dit is er 1 van die bij mij in de woonkamer hangt.

schilder-jurriaans

Ik vind dat zo knap dat je zo mooi kan schilderen. En toen dacht ik :” als ik nu die set koop en ik kleur hem in en ga het inlijsten, dan heb ik ook een klein schilderijtje.”
Maar toch is deze set dus uit mijn comfortzone . Ook had ik eerst een witte achtergrond en dan vind ik het altijd zo lastig om daar iets moois van te maken. Nu heb ik de achtergrond geembost en dit dan ingekleurd met een blendabilitie, een hele lichte kleur blauw. De blauwe hartjes kregen we bij het evenement On Stage Local. Weer een dingetje dat ik nooit gebruik. Maar nu vind ik het wel erg schattig staan. Op deze stempel staat een kat. Vind ik ook erg toepasselijk omdat mijn twee katten allebei ziek zijn. De ene (Luna) heeft iets aan zijn alvleesklier en is oud en de andere (Mango) heeft een ontsteking in zijn wang waarschijnlijk door het vechten met een andere kat.
Zo zit er dus een heel verhaal achter dit kaartje.
Groetjes Marjo

marjo-uitdaging-december