Vandaag de rubriek Oud en Nieuw. Dat wil zeggen, Retired produkten gecombineerd met producten die nieuw zijn. Deze rubriek hebben we bedacht omdat we willen laten zien hoe gaaf Stampin’Up! is, en dat je oudere sets, ouder papier, heel goed kunt combineren met de nieuwe spullen. Omdat bij Stampin’Up! alles bij elkaar past.

Marrigje

     Oud: papier van de Sale-a-Bration. In de nieuwe catalogus (die vanaf donderdag 1 juni geldig is) staat soort gelijk papier, en ik kan niet wachten daar mee te gaan spelen. Dus heb ik lekker gespeeld met het Sale-a-Bration papier, dan kan ik straks gelijk los met het nieuwe papier.

Nieuw: De stans voor Happy Birthday. Deze komt uit de nieuwe catalogus. Ik heb 4x Happy Birthday gestanst en op elkaar geplakt. Met de nieuwe stansbare lijmsheets is dat op elkaar plakken heel erg makkelijk. 
Daarna heb ik Happy Birthday bewerkt met Fine Tip Glue, zodat het geheel een prachtig glanzende laag heeft.

 

 

 

 

Libelle: Die is niet echt nieuw , maar wel current, en super mooi! Deze is uitgestans uit Soft Sky cardstock, en gekleurd met Wink Of Stella. Nu glittert het er over.

Nu alleen nog een jarige vinden waar ik dit kaartje heen kan sturen.

Groetjes
Marrigje

Marjo

Ik ben helemaal weg van de nieuwe stempelset daisy delight met uiteraard, een bijpassende pons. Ik vond een oude stempel die heet daisy dash en past er dus perfect bij.
Een leuk Stampin up lintje erbij en een mooi Stampin up goud washitape stukje en je vrolijkt je kaart helemaal op.

Groetjes

Marjo.

 

Ja, en toen hield, tijdens het schrijven van een tutorial, mijn computer er mee op.  En geen van de mensen die mijn computer onderhouden aanwezig om dat voor me te repareren. Dus zat ik een paar dagen zonder. Mega onhandig.  Vandaar dat het blog, dat eigenlijk dinsdag geplaatst had moeten worden, vandaag pas geplaatst is.

Marrigje

Project Life is echt mijn ding, ik vind het heerlijk om met foto’s bezig te zijn. Helaas heb ik echt te weinig tijd om me volledig aan het scrappen te wijden. Daarom ben ik echt heel blij met deze rubriek, zo moet ik wel steeds wat doen.
Op dit moment (eind mei 2017) zijn we, als Stampin’Up! demonstratrices in de overgangs fase tussen de ene catalogus en de andere. De kaartjes die ik heb gebruikt zijn nog uit de oude collectie. We krijgen een geweldige nieuwe collectie, en al heb ik , als demonstraror, al een set in huis, ik kan niet wachten tot ik andere sets kan gaan kopen.  De nieuwe collecties zijn helemaal geweldig, en daar is nog wat anders mee, daarover de volgende keer meer.

Omdat het huis van mijn zoon als hoofdkleur groen is (maakt niet uit waar hij woont trouwens) heb ik groen als hoofdkleur voor deze pagina gebruikt. De kaartjes in het midden zijn gestempeld, en de achtergrond kaarten zijn (retired) enveloppenpapier. Ik ga wel even deze kleur hamsteren heb ik bedacht (en daad bij woord gevoegd) want k wil nog heel veel van deze kleur gebruiken in dit album.  En zoals altijd, werd ik heel blij van het werken aan mijn Project Life album. Toch eens tijd vinden om dat vaker te doen.

 

Marjo

Voor project life heb ik kleine kaartjes gemaakt. Ik zal niet meer vertellen hoe ik de achtergrond heb gemaakt, want dat doe ik zo vaak, dus ik neem aan dat iedereen dat nu wel weet.
Gebruik gemaakt van de kleuren mint macaron, peekaboo Peach en crushed curry.
Gestempeld met de set Day at the beach. Ik hoop toch wel dat ik deze zomer heerlijk in de zon op het strand lig want dat is er vorig jaar niet van gekomen.
Ingekleurd met de markers van Stampin Up. Die kun je dus niet alleen gebruiken om mee te stempelen, maar ze zijn ook perfect om kleine dingen in te kleuren.

 

Soms is het onderhouden van een blog een uitdaging. Eén van de dingen die daarbij onontbeerlijk zijn is een goed werkende laptop. Als die niet wil meewerken komt er van bloggen ook maar weinig. De laptop van Marrigje weigert helaas dienst en Ruurd zit in ieder geval tot en met woensdag in Amsterdam en kan dus niet even de schroevendraaier loslaten op die laptop. Helaas. Jullie zullen even moeten wachten op deze uitdaging.

Marrigje:

Ik was aan de beurt voor de uitdaging. ROND was het thema. Verder mocht iedereen het zelf weten.

Hoe kwam ik nou bij ROND??? Nou, ik had al een idee met de Eastern Beauty Suite van Stampin’Up! Die suite staat in de nieuwe catalogus die vanaf 1 juni te bestellen is. Maar deze set is nu al te bestellen!! En gelukkig maar, want ik denk  zeker te weten dat dit mijn favoriete set is. Er kan zo verschrikkelijk veel mee! En de kleuren van het bijpassende papier zijn ook prachtig.  Dat heb ik niet gebruikt voor de kaart van vandaag, maar mooi dat het is!

Deze kaart techniek heb ik geleerd bij Technique Junkies, hij heet:  Telescoping Cards

 

 

 

 

Eigenlijk zijn het 3 rondjes, die aan elkaar vast zitten met een splitpen of brad, en die onder elkaar draaien als je de kaart bij het lusje vast houdt.

Ik heb me heel erg vermaakt met het in elkaar knutselen van deze kaart. Ik hoop echt dat jullie hem net zo leuk vinden als ik hem vind.  En ja, natuurlijk in de rose/paars kleuren, want daar hou ik van. De kleuren die ik gebruikt heb, zijn 3 van de nieuwe In Colors van Stampin’Up! Fresh Fig, Berry Blast en Powder Pink.

 

 

 

Groetjes Marrigje

 

Marjo

Marrigje had de uitdaging bedacht: ROND.

Ik heb de nieuwe incolours gebruikt en heb geprobeerd een ronde kaart te knippen.
Daarop cirkels gestanst met de bigshot en geponst. De stempels komen uit de hostesset love you lost, die nog tot en met 31 mei te bestellen is.

 

 

 

 

 

Groetjes Marjo

 

Corinne

Toen Marrigje kwam met het thema Rond, maakte ik dit kaartje. Stoer en Lief, in kleuren, die helemaal bij mij passen.

Groetjes Corinne

Deze week doen we Jar of Love.
Jar of Love is een set met Mason Jars. Een Mason Jar is een potje wat in Amerika heel veel gebruikt wordt om salades in te maken, als verlichting, als potje om vissen mee te vangen, om drankjes in te serveren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt gedaan met een Mason Jar.Het potje zelf lijkt een beetje op een jampotje van dik glas.

Deze stempelset heeft 3 verschillende maten Mason Jars. Die zijn in het echt ook te koop, en worden ook verschillend gebruikt.In dit blog zie je onze versie van de Jar of Love. Ik heb er inmiddels al heel erg veel meer mee gemaakt, en er is nog veel meer mogelijk.  Bij deze set hoort ook een set framelits, wat de mogelijkheden helemaal eindeloos maakt.

Marrigje 

Ik heb heel veel voorbeelden gemaakt met deze set, omdat ik niet alles kan laten zien in dit blog heb ik gekozen voor een label wat ik gemaakt heb.

Ik heb het potje twee keer gestempeld en uitgestansd. Bij het ene potje heb ik de binnenkant ook uitgestanst. En ook heb ik het potje gestanst uit Window Sheet. Op het dichte potje heb ik bloemetjes gestempeld die ook in de set zitten. Daarna heb ik foam adhesive strips langs de rand van het potje geplakt en er even over heen gegaan met een embossingbuddy om het wat minder plakkerig en statisch te maken.
Stampin’Up! verkoopt ook dit geweldige materiaal voor schudkaarten. Daar heb ik wat van tussen het foamtape gedaan. Daarbij moet je altijd opletten dat je niet te veel gebruikt, want dan schud het niet meer. en de toplaag er op geplakt. Daarna de deksel gestempeld en uitgestansd, en het ijzerdraadje wat om de deksel zit om hem mee te nemen gestansd uit Mint Macaron papier. En er op geplakt.

Omdat ik het label een beetje kaal vond, nog een etiket op het potje geplakt.  Nu nog een gelegenheid vinden om dit label aan een fles te hangen en cadeau te doen.

Groetjes

Marrigje

 

 

Marjo

Voor deze keer hadden we de veelzijdige set Jar of love uitgekozen. Deze set is echt geweldig, je kan er zoveel mee doen. Ik heb de potjes al eens gebruikt als bloemenvaas, of als aquarium of als verfpotjes. Dit keer heb ik gekozen om er hartjes in te doen. Want iedereen heeft liefde nodig.
Het potje is een schutkaartje. Ik heb het potje uitgeknipt en er windowssheet tegen aan geplakt. Daarop wat uitgestanste hartjes en er om heen foam adhesive. Dat zijn plakstrips waardoor je een verhoging krijgt. Toen Stampin Up dit nog niet verkocht gebruikte ik het randje wat om de dimensionals zit. Deze is iets minder hoog.
Daartegen een stukje cardstock van een andere kleur rood.
De voorkant had ik al bestempeld met het woord love en drie hartjes.
De lijntjes heb ik zelf getrokken. Dat maakt een kaart altijd net even af. De laatste tijd doe ik dat vooral vaak op atc’s. De kleine gestanste hartjes komen uit de confetti hearts border punch. Deze heb ik op geplakt met de fine-tip glue pen. Ideaal om hele kleine dingetjes mee op te plakken.

Groetjes Marjo

 

 

Deze keer hebben we gekozen voor de kleur Pear Pizzazz. Een mooie groen in de Soft kleur familie. Een lente groen, dus die past heel goed bij deze tijd van het jaar.

Marrigje

In de nieuwe catalogus staat een geweldige set, die op het eerste gezicht niet echt aanspreekt. Maar als je er mee gaat spelen, is het een super set, met 1000 en 1 mogelijkheden. En het allerleukste van deze set?? Die kun je nu al bestellen! Samen met de bijbehorende stansen, designpapier, en (het allerleukste natuurlijk) 3 van de nieuwe Stampin’Up! kleuren!!
Omdat ik met deze set aan het spelen ben, en er ook een workshop mee gegegeven heb, was het heel erg voor de hand liggend, dat ik de Eastern Beauty set pakte toen ik een Pear Pizzazz kaart moest maken.
Ik was erg benieuwd wat deze set zou doen als je hem in 1 kleur stempelde. en ook dan is het helemaal geweldig!!

Met een beetje goud erbij, omdat het toch een beetje moet glitteren, en een paar Perfect Accents om het af te maken.  Dit was een goede keus van Stampin;Up! om deze set alvast aan te bieden, want hier had ik echt niet langer op willen wachten!!

Groetjes
Marrigje

 

 

 

Marjo

Vandaag heb ik dit kaartje gemaakt. Eerst het witte basiskaartje met inkt en water en daarna bestempeld met de set reverse words. Daarna met de set make a medallion bestempeld met groen en zwart. Ook een eigen embellisment gemaakt.

Groetjes Marjo

 

 

 

 

 

 

 

Corinne :

Ik ben geen meisje meisje maar wil wil er nu niet een mooi kasteel. Deze kaart is gemaakt met de set sweet home in combinatie met de blushing bride en mint macaron. Ach welke princes wil niet zo mooie kaart
Groetjes
Corinne