Een ATC kaartje is een kaartje van 2,5 ” x 3,5″  Ooit begonnen door een zwitserse kunstenaar, en over de hele wereld een leuke manier van kaartjes ruilen. Voetbalplaatjes of pokemon kaarten voor creativelingen.

Marrigje

Thema dieren. Hmm daar moet ik goed over nadenken. Ik ben meer van de bloemen enzo, dieren stempel ik niet zo heel veel. Gelukkig brengt de Stampin’Up! catalogus uitkomst, Er staat een set in waar ik erg weg van ben, en bijna niet gebruik. Ik hoop deze zomer dit nog zo aan te treffen. Hond en kat, samen liggen slapen bij de bank in de tuin.
De schommelbank en het vogeltje denken we er dan maar bij. Een schommelbank heb ik helaas niet, en geen vogel durft zo dicht bij mijn katten te komen.
De hond? Die gaan we zondag ophalen.

Groetjes

 

Marrigje

 

Marjo

Ik vind het maken van een atc zo leuk om te doen he. Het is een klein oppervlak, dus je kan goed technieken erop uit oefenen. En ik vind ze ook heel leuk om in een map te doen en te bewaren en er vaak naar te kijken. Thema van deze keer was dieren. De varkentjes vind ik zo geweldig. Je wordt er echt vrolijk van als je naar ze kijkt en daarom heb ik ook die tekst gestempeld. Het kader er omheen heb ik zelf getrokken met een fineliner.

 

 

 

 

Groetjes

Marjo

 

Volgende week: Art Journal met Stampin’Up!

Marrigje

Ik ben een eilandbewoner. Daardoor word ik in de catalogus altijd aangetrokken door stempels die wat met zee en strand te maken hebben, Deze set ‘Seaside Shore’ was, met het papier, een van mijn favorieten uit de Stampin’Up! Catalogus van 2016/2017.  Wat was ik blij dat deze set door ging!! En in de uitverkoop heb ik nog een paar pakken van het bijpassende papier gekocht.

Daar heb ik deze kaart mee gemaakt. Het hele nieuwe van deze kaart zit hem in de stans waarmee ik het vierkantje heb gestansed. Stitched Shapes Framelist. Deze waren eind vorig jaar heel even te koop, en staan nu in de Stampin’Up! Catalogus. En natuurlijk de Texel stempel, die heb ik zelf gesneden.

Groetjes
Marrigje

 

Marjo

Ik ben zo verliefd op deze schattige varkentjes uit de nieuwe catalogus.
Dus heb ik ze nog een keer gebruikt.
De achtergrond heb ik gestempeld met een oude set genaamd Beyond Plaid.
Ook een geweldige set vind ik. Jammer voor jullie dat hij niet meer te koop is.
Gestempeld met de stamp-a-magic zodat het voor een keer netjes recht naast en onder elkaar is.
De tekst Celebrate komt uit een oude set Feeling Sentimental.

Groetjes

Marjo

 

 

 

 

Dat was het weer voor deze week.
Volgende week : ATC in het thema Dieren.
Doen jullie mee? We zijn erg benieuwd naar jullie uitwerking op onze uitdaging.

Marrigje

Ik ben gek op Scrapbooking. Daar is mijn liefde voor stempels en inkt mee begonnen. Ik kan ook niet scrapbooken zonder stempels en inkt,  En toen een aantal jaren geleden Project Life gelanceerd werd, was dat het syteem waar ik weg van werd. Gelukkig kwam Stampin’Up! 2 jaar geleden met een samenwerking met Becky Higgens, en hadden wij onze eigen Stampin’Up! Project Life.
Per 1 juni van dit jaar is de samenwerking met Becky Higgens beeindigd, en heeft Stampin’Up! haar eigen Pocket Page scrapbook systeem. Memories and More heet het. Het is echt Stampin’Up! De kaartjes hebben Stampin’Up! kleuren, passen bij Stampin’Up! stempelsets (maar zijn ook heeel goed zonder te gebruiken)  En zijn ontworpen om zo te gebruiken maar ook om op te werken met stempels.

De set die ik gebruik op deze pagina heet: Color Theory
De kaartjes (en bijpassende stempels) hebben alle seizoenen in zicht. En zijn dus uitermate geschikt voor je jaar album. De kleuren zijn echt helemaal mijn kleuren, vooral het Berry Burst  vind ik een prachtige kleur.

 

Deze pagina heb ik gemaakt naar aanleiding van de workshop die ik elke donderdagavond heb Eigenlijk is het geen workshop maar een cropavond, waarbij iedereen aan haar eigen fotoalbum werkt. En daarbij gebruik maakt van mijn spullen, en vooral kennis en ideeen.  Voor mij is het echt de fijnste avond van de week, waar ik me heel erg op verheug.
Op de foto staat een van de deelneemsters met haar eerste layout!

Groetjes
Marrigje

Marjo

Mijn vorige setje zelf gemaakte memories and more kaartjes zijn mij zo goed bevallen dat ik nog zo’n soort zelfde setje heb gemaakt.
Ze stralen helemaal strand, zee en zomer uit.

Groetjes
Marjo

 

Volgende week: Oud en Nieuw

 

 

Marrigje

Marjo daagde me uit om met markers te werken

Dus speelde ik met markers. Ik begon met het maken van een stukje aquarelpapier in te kleuren met markers, daarna heb ik er water op gespritst en laten drogen. De inkt uit de markers loopt dan leuk uit, en het is altijd een beetje een verrassing wat het uiteindelijk wordt.
Die stukken heb ik gestanst in het woord Love, en de vlinders op de kaart.


Daarna heb ik een stuk Simmery White gepakt, en daar bloemen op gestempeld. De stempels heb ik met de markers be-inkt.Daarna heb ik de inkt uit laten lopen met behulp van een blenderpen. Terwijl ik er mee bezig was, dacht ik, dit is toch wel 1 van mijn favoriete manieren van inkleuren, en toen realiseerde ik me dat ik dat van heel veel technieken zeg en vind. Het is elke keer echt waar! Want er is weinig wat ik leuker vind dan werken met stempels en inkt.

Om het kaartje af te maken heb ik in het midden een ovaal uitgestansd, en langs de rand met een marker een randje gemaakt.  De tekst is opgeplakt met dimentionals, en ligt daardoor iets hoger. Dat geeft een beetje iets extra’s aan de kaart. Met wink of Stella de tekst en de vlinders bewerkt, nu glimt de hele kaart.

 

Groetjes

Marrigje

Marjo

 

Sinds kort heb ik de markers ontdekt. Eerder gebruikte ik alcoholstiften en de blendabilities van Stampin’up, maar deze drukken erg door en kun je dus bijvoorbeeld niet in een agenda gebruiken. Daarom heb ik pasgeleden de geweldige koffer met 38 markers erin gekocht. Bij de nieuwe incolours inkten heb ik ook de markers gekocht. Deze heb ik gebruikt voor mijn Artjournal.


Op de pagina’s heb ik strepen getrokken met de markers. Daarop de stempelset birthday delivery. Toen mijn teammaatje Karin en ik deze set zagen moesten we allebei denken aan de gouden boekjes. Vandaar dat ik gouden washitape erbij heb gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

De stempels heb ik ingekleurd met dezelfde markers. Geweldig dat de markers natuurlijk dezelfde kleur hebben als de inkten en het cardstock dat je natuurlijk ook kan gebruiken.

 

 

 

 

 

 

Groetjes
Marjo

 

Volgende week: Memories and More