Marrigje:

Ik maak graag boekjes. Eigenlijk vind ik dat, samen met Scrapbooking, het allerleukste om te doen. Kaarten maken is leuk, dat vind ik gewoon nog ff leuker. De kleur Berry Burst heb ik al heel veel gebruikt, voor bloemen en elementen, nog niet eerder als hoofdkleur.  De kleur is prachtig, maar wel erg aanwezig. Uiteindelijk werd ik vanmorgen wakker met het idee, ik wil een boekje maken voor deze uitdaging.    Heb boekje zelf was zo gemaakt, maar daarna de aankleding. Dat was ff gepuzzel.


Maar ik ben tevreden. Het boekje zelf is gelijk voor een cadeau ingepikt, en hopelijk inmiddels bij de nieuwe eigenaar

Groetjes

Marrigje

Marjo:

Deze prachtige kleur is een van de nieuwste incolours. En wat ik zo geweldig vind van Stampin Up is dat het cardstock in dezelfde kleur is als de inkt en de markers.
Ik heb eerst de stempels van de set Half full gestempeld. Daarna heb ik ze ingekleurd met de markers.
Daarna heb ik de letters uitgestanst en daarna met een driedimensional weer terug geplakt.


Toevallig is mijn moeder jarig en dus kon ik haar gelijk deze kaart geven.

Groetjes

Marjo

Volgende week: Stempelset: Painted Harvest

Art Journal, Wat is dat eigenlijk:

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en  je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Je schrijft nog steeds, maar je maakt ook schetsen, voegt foto`s toe of maakt complete collages. Met recepten, krantenknipsels, recensies van concerten, lijstjes van televisieprogramma`s … eigenlijk alles wat `zichtbaar` is. Zo wordt je dagboek nóg persoonlijker! (Bron: Handlettering journal doe je zo! van Karin Luttenberg).

Dit citaat zegt het helemaal. Wij geven er, als Stampin’Up! Demonstratrices, onze eigen draai aan, in deze speciale Stampin’Up! Art Journals.

Marrigje 

Op Pinterest volg ik verschillende borden met Art Journals. Leuk om naar te kijken, en zeker ook leuk om inspiratie op te doen. 1 van die borden inspireerde me tot het maken van deze pagina:
Eigenlijk was het beter geweest om het te doen op een andere bladzijde in het boek, 1 die speciaal is voor aquarel technieken, maar het was leuk om het op deze pagina te doen. De inkt liep daardoor minder uit, en dat geeft weer een heel ander effect.

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes
Marrigje

 

Marjo

Deze keer een heel ander artjournalpagina dan dat jullie gewend zijn van me.
Normaal gebruik ik altijd inkt en stempels en nu helemaal niet.
Ik heb twee pagina’s beplakt met stroken washitape.
Daarnaast heb ik een apart stuk papier ook beplakt met washitape en daaruit heb ik letters gestanst.
De letters heb ik opgeplakt met daaronder driedimensionals. Stampin’Up heeft nu kleintjes die echt ideaal zijn.
Op de ene pagina heb ik die letters opgeplakt precies zo als ik de stroken washitape heb opgeplakt. Op de andere pagina heb ik ze juist op een andere kleur washitape geplakt.

Groetjes

Marjo

Corinne

Ik ben niet van de klieder experimenteren is ook niet echt mijn dingetje. De laatste maanden ben ik veel aan het tekenen. Zo op een blaadje hier en daar tijdens mijn werk. Ik volg een instagram account waar ze iedere dag een soort dagboekje maken naar aanleidng van een zin of vraag. Vandaag heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben ik gaan tekenen. Met dit als eindresultaat.
 Groetjes
Corinne
Volgende week: Kleur: Berry Burst

 

 

Een ATC kaartje is een kaartje van 2,5 ” x 3,5″  Ooit begonnen door een zwitserse kunstenaar, en over de hele wereld een leuke manier van kaartjes ruilen. Voetbalplaatjes of pokemon kaarten voor creativelingen.

Marrigje:

Thema Tuin?? Wat moet ik daar nou mee, dacht ik toen Marjo er mee kwam. Tuin, tuin, tuin…. Het zong een tijdje door mijn hoofd, en toen pakte ik mijn steun en toeverlaat er maar bij. De Stampin’Up! Catalogus. Dat is niet alleen een verzameling met stempels en produkten die je kunt bestellen, het is ook een ideeen en technieken boek waar ik graag doorheen blader als mijn inspiratie me in de steek laat (en niet alleen dan )

                                                              

Zo kwam ik bij de stempelset: Lovely as a Tree. Een van mijn eigen favoriete stempelsets, al gebruik ik hem niet heel veel, en zeker vallend onder het kopje tuin! En wat ik ging maken, daar was ik toen ook zo uit. Want een ATC leent zich heel erg goed voor het uitproberen van nieuwe technieken. Geen idee of deze techniek al eerder bedacht is, vast wel, alles is al een keer door iemand bedacht, maar deze manier van inkleuren was super leuk om te doen, en het resultaat zeer verrassend.  Ik hou van technieken waarbij je niet te veel invloed hebt op het eindresultaat!

Groetjes
Marrigje

Marjo

Ik hou er zo van om atc’s te maken, vandaar ook dat we deze rubriek erbij hebben gedaan. Maar al die mooie atc’s moeten natuurlijk opgeborgen worden. Ik heb een map gepimpt. Stampin Up heeft geweldige kleurplaten en die heb ik gebruikt. Ik heb er vier gekleurd zodat de voorkant, achterkant en twee binnenkanten van de map zijn gepimpt.

 

 

En natuurlijk heb ik ook nog een bijpassende atc gemaakt, met thema tuin.

Groetjes

Marjo

 

Volgende week: Art Journal

 

Marrigje

 

On Film heet de oude framelit set die ik gebruikt heb voor deze kaart. In deze set zitten verschillende framelits die te maken hebben met fotografie. Een stukje film, een polaroid fotolijst enz. Omdat ik erg graag scrapbook, is dat een set die ik niet snel zal wegdoen. In een oud tijdschrift zag ik deze techniek en die heb ik nagemaakt. Beetje van mij, beetje van internet !  Het fotoframe heb ik 3x gestansd uit Thick Whisper White Cardstock, en op elkaar geplakt. Daardoor ontstaat er een echt fotolijstje, zoals de Instax en de polaroid dat ook hebben.
Er achter heb ik een stukje Cherry Chobbler geplakt, dat blijft toch een van mijn favoriete kleuren.  Het frame heb ik gevuld met retired houten embellishments, en hoewel het niet de bedoeling was, toen werd het ineens een herfst kaartje. Geeft niet, ik hou van de herfst. Van het licht , van de feesten, van het weer naar school gaan. Van de prachtige regenbogen en de mooie kleuren die er dan in de natuur te vinden zijn. en natuurlijk ook van Pumpkin Spice Latte.

Het achtergrond papier, het label en de tekst in het label zijn allemaal nieuwer dan nieuw, die staan in de nieuwste Stampin’Up!  Herfst/winter catalogus.

Groetjes

Marrigje

 

Marjo

 

 

O, wat hou ik van deze rubriek. Ik vind het zo leuk om “oude” producten te combineren met nieuwe.
Ik wil niks van Stampin Up weg doen. En daarom vind ik deze rubriek zo leuk.
Waarom zou ik alleen maar producten gebruiken die nu in de catalogus staan?
Daarom heb ik deze kaart gemaakt.
Door het opengewerkte frame lijkt het net of het toch een kaart is die je kan open klappen. Kan ook wel, maar daar heb ik geen tekst geschreven want dat zie je door het frame heen. Een persoonlijke boodschap kun je doen in het envelopje die ik aan de achterkant van de kaart hebt geplaatst.

 

Groetjes

Marjo

 

Volgende week:  ATC  thema : tuin