Een ATC kaartje is een kaartje van 2,5 ” x 3,5″  Ooit begonnen door een zwitserse kunstenaar, en over de hele wereld een leuke manier van kaartjes ruilen. Voetbalplaatjes of pokemon kaarten voor creatievelingen.

Marrigje:

We hadden eigenlijk een ander thema bedacht voor deze keer. Maar toen ik op de kalender keek zag ik dat het vandaag Halloween is, en dan is het toch leuker om Halloween kaartjes te laten zien. Zelfs voor mij, die helemaal geen Halloween vierder is. Het maken van een Halloween ATC vind ik dan wel weer heel leuk, Zo leuk dat ik mee gedaan heb aan een halloweenswap, en daar twee kaartjes voor gemaakt heb. Was weer heel erg leuk om te doen.

 

Groetjes
Marrigje

 

 

 

 

Marjo

 Bij deze mijn Halloween ATC Ik heb op een craftsheet de inkten pumpkin pie en peekaboo Peach gedaan. Daar heb ik met water met goudpoeder over heen gespoten en mijn atc erdoor gehaald.
Met de Halloween set Spooky Cat de tekst en de muizen gestempeld.
Verder op een andere atc de spooky cat met zwart gestempeld en deze met de pons uitgeponst en verder met dimentials opgeplakt zodat deze iets hoger ligt.

Groetjes

Marjo

 

 

 

 

Volgende week: Art Journal

Marrigje:

 

 

Ik ben nog steeds bezig met mijn Berlijn album. Toen ik er doorheen zat te bladeren om inspiratie op te doen, kwam ik deze pagina tegen. We waren die dag naar het Technologic Museum. Een geweldig museum! Ik heb heel erg genoten van die dag, en dat museum en ga er graag nog een keer terug.

De achtergrond bij de vilten trouwjurk is gemaakt van vilt. Daar heb ik een randje op geborduurd. Daarmee kwam de vilten jurk het beste mee uit.
De rest van de pagina gaat over de stansmachine. Voor mij, die dagelijks met een stansmachine werkt, zo leuk om te zien. Ik heb er heel erg van genoten.

 

Marjo:

Ik was bezig om mijn hobbyzolder op te ruimen en toen vond ik een hele leuke foto van Mango, onze kat. Toen hij klein was had ik hem 1 keer een truitje aan gedaan die een knuffelbeer aan had. De schat liet het nog toe ook.
Door het oranje truitje heb ik de achtergrond ook oranje gedaan , met witte stippen.
Met de thinlits van little letters heb ik de tekst uitgestanst.
De nieuwe pons van de kat kwam goed van pas.
Ook nog een lijntje erom heen getrokken en toen had ik dus deze pagina.

Volgende week: Oud en Nieuw

Elke maand dagen we elkaar uit met een speciale opdracht. Deze keer: Maak iets met een mislukte kaart als basis. Dit zijn onze uitwerkingen:

Marrigje:

Toen ik een speciale kerstkaart wilde maken, maar alles mislukte, heb ik die kaarten maar omgezet in deze kaart, waar ik wel tevreden over ben.
Dit was de basis:

Dat heb ik gesneden tot dit stapeltje

En daarna, met de visgraat techniek, deze kaart gemaakt

 

 

Eigenlijk wilde ik er bloemen op doen maar op zoek naar mijn bloemensstansen, kwam ik dit hart tegen, Mijn romantische ziel schreeuwde: Gebruik dit hart!!, dus dat heb ik gedaan. Toen ik mijn dochter het resultaat liet zien zei ze : Glitter, ik denk… parelmoer bij deze kaart. Dus heb ik er nog pearls op geplakt als hartjes van de bloemetjes.  Wat vind je? Is aan de uitdaging voldaan?

Groetjes
Marrigje

 

 

 

 

 

 

Marjo:

Gebruik een mislukte kaart als basis was de uitdaging die Marrigje had bedacht. Echt een uitdaging want mislukte kaarten gooi ik altijd weg. En natuurlijk had Marrigje gelijk dat je die moet bewaren omdat je er altijd nog iets anders mee kan maken.
Ik was dus met Halloween atc’s bezig en Jahoor, mislukt. Ik had ze al door de midden gescheurd en ze lagen al in de prullenbak. En toen dacht ik aan deze uitdaging. De atc’s dus weer uit de prullenbak gevist.

k heb er toen vierkantjes uit geponst.

 

Deze vierkantjes op een wit atckaartje geplakt nadat ik deze eerst oranje had gekleurd met mijn blendabilities.

Daarna dat muisje erop gestempeld en de kat uitgeponst van zwart cardstock.
Hij is wel grappig geworden, maar ik weet niet of ik nu altijd mijn mislukte kaarten ga bewaren.

Groetjes Marjo

 

 

 

 

 

Volgende week: Memories and More

Marrigje 

 

 

 

Bij de komst van de Herfst/Winter catalogus had Stampin’Up!, speciaal voor Demonstrator, video’s gemaakt om een aantal nieuwe sets te laten zien.
Deze stempelset , Painted Harvest, was gelijk 1 van mijn favoriete. Ik vind het dan ook heel erg leuk om daarmee iets voor dit blog te maken. Ik heb weer eens een Pocket Page gemaakt, wat vind ik dat toch leuk om te doen!
Deze keer heb ik eerst een A4 gestempeld met de zonnebloem, en de bladeren in herfstkleuren, daarna heb ik van dat A4 9 kaarten gesneden. Die kaarten hebben de maat van een ATC (2,5″ x 3,5″). Vervolgens heb ik de kaartjes individueel versierd. Ik had wel een beetje in gedachten wat ik wilde maar het is toch een verrassing hoe het is geworden.

Groetjes
Marrigje

 

Marjo

 

 

Als stempelset hebben Marrigje en ik Painted Harvest uitgekozen. Dit is een stempel van een zonnebloem die je in drie delen stempelt. Daardoor krijg je een mooi kleurcontrast in de blaadjes.
Ik heb ervoor gekozen om deze nu eens niet in geeltinten te stempelen, maar in blauwtinten. Cardstock in verschillende kleuren gedaan.

 

Groetjes

Marjo

 

Volgende week:

Uitdaging: Gebruik een mislukte kaart als basis voor een nieuwe kaart