Marrigje:

Bij het opruimen van foto’s kwam ik een tijdje geleden een foto tegen van een kaart die ik lang geleden had gemaakt, en waar ik bloemen voor gehaakt had. Haakwerk als embellishment was toen in, en ik had bedacht dat ik dan zelf mijn embellishments wel ging maken. Toen ik aan de beurt was om de uitdaging te bedenken, schoot dat door mijn hoofd. Van Marjo, die geweldig goed en mooi kan haken, had ik nog nooit een kaart gezien met haakwerk. Dat werd tijd! Dus daagde ik haar uit om een kaart te maken met haakwerk.
Alleen, daarmee moest ik zelf ook aan de haak.
Stampin’Up! bestaat dit jaar 30 jaar, en in het kader van dat feest is er een speciale suite bedacht met stempels, Design Papier, lint maar ook een doosje met embellishments. In dat doosje zit Bakers twine, en met Bakers Twine kun je haken.

Ik maakte een koordje met blaadjes, en bloemetjes voor op de kaart. Toen ik daarmee een kaart gemaakt had, vond ik hem nog wat te kaal. Ik miste wat maar had geen idee wat. Gelukkig heb ik een achterban, in de vorm van een dochter, die zei Een diertje misschien?!
Dus ik op zoek. Ergens had ik bedacht een klein muisje te gebruiken die om een hoekje van het label zou kijken. Maar ik vond een hondje en sinds ik zelf een hond heb, weet ik weer, een hond is je beste vriend! En ik ben heel blij met mijn vriendinnetje Zelda. Dus dat werd hem. In dezelfde set zit een mini vogeltje, ik vond het leuk om de vogel op de hond te plaatsen als zijnde vrienden.
Ik hoop dat je het een leuke kaart vind, en dat we je inspireren om ook eens haakwerk op een kaart te gebruiken. Als je dat doet zien we graag wat je gemaakt hebt. Een link in de reacties zodat we kunnen kijken wordt dan ook zeer op prijs gesteld!

Groetjes
Marrigje

Marjo

Marrigje en ik houden erg van haken. Marrigje had daarom de perfecte uitdaging bedacht: haak iets.
Nu moet het natuurlijk wel met Stampin Up te maken hebben, dus ik heb zitten nadenken en nadenken en nadenken.
Waar ik ook heel erg van hou zijn flamingo’s. Ik heb zelfs, toen Stampin up met een flamingostempel kwam, een facebookgroep opgericht , genaamd flamingomanie. De bedoeling van die groep is dat als iemand een flamingo tegenkomt, dat je die dan op de foto zet en in die groep plaatst.
Ondertussen heeft Stampin up al drie flamingostempels uitgebracht, dus ik besloot daar iets mee te maken. Het zijn drie verschillende kaarten geworden en natuurlijk heb ik er een flamingo bij gehaakt.

Groetjes
Marjo

En dan nu eindelijk de kleur uitdaging, Grapefruit Grove. Het is een van de 5 nieuwe incolors van Stampin’Up!.

Marrigje;

Stampi’Up! heeft Memories and More kaartjes. Die kaartjes zijn voor Memorie Keeping, zoals het in mooi nederlands heet, het maken van foto albums.
Maar Stampin’Up! zou Stampin’Up! niet zijn als ze er niet een dubbele functie aan zou geven. Stampin’Up! is,  zoals de naam al zegt, een bedrijf voor het werken met stempels. Met stempels en inkt worden heel erg veel kaarten gemaakt. De Memories and More kaartjes zijn daarom zo gemaakt dat ze ook uitermate geschikt zijn voor het maken van kaarten.  En om dat nog makkelijker te maken, heeft Stampin’Up! sinds 1 juni ook Memories and More Cards in het assortiment, in twee maten, precies geschikt voor de Memories and More kaartjes.
Zo wordt het maken van een persoonlijke kaart wel heel erg makkelijk. De set Delightfully Detailed heeft kaartjes in de kleur Grapefruit Grove, Die heb ik dus gebruikt samen met de bijbehorende stempelset. Omdat ik een grote kaart gebruikte waar een sentiment op stond, heb ik alleen de bloemen stempels uit die set gebruikt.

 

 

 

 

Het kleine kaartje heeft een dame uit de set :Beautiful You. En ja, ik word altijd blij van het zien van deze dames. Ik heb haar een rode hoed en een paarse jurk gegeven omdat ze lid is van de Red Hat society, en van dat gegeven word ik ook erg blij.
Groetjes
Marrigje

 

 

 

Marjo

 

 

 

Dit is een van de nieuwe incolorkleuren, grapefruit groove.
Uiteraard heb je er ook weer cardstock en designpapier bij. Dit heb ik dus ook gebruikt.
De meeste kaarten verstuur ik met verjaardagen. Vandaar dat ik hier ook weer een verjaardagskaart van heb gemaakt.
De thinlit van happy birthday heb ik zowel in wit als in grapefruit groove gesneden. Deze heb ik op elkaar geplakt zodat je een soort schaduwrandje krijgt.
Het plakken gaat trouwens heel makkelijk als je het cardstock voordat je gaat snijden op een plaksheet plakt.

Groetjes
Marjo

 

Volgende week: Uitdaging Gebruik een haakwerk op je kaart.

Eigenlijk hadden we afgesproken om vandaag de kleur Grapefruit Grove te gebruiken. Marjo had die kleur nog niet, en ik had hem dubbel, dus ik heb hem aan Marjo opgestuurd (begin vorige week) zodat zij een kaartje kon maken met de goede kleur. Helaas is er ergens in het verzenden iets mis gegaan, en kreeg ik het pakje gisteren weer terug. Zo snel in de herkansing is echt onmogelijk, en dus hebben we besloten vandaag de stempelset Waterfront te gebruiken, die eigenlijk voor volgende week op het programma stond. En volgende week in de herkansing te gaan voor de kleur Grapefruit Grove.

Marrigje 

 

 

Een simpele zwart en wit kaart heb ik gemaakt van deze uitdaging.   Ik ben dol op deze set. Zo verschrikkelijk veelzijdig, je kunt er alle kanten mee op.  Eigenlijk wilde ik een kaart met heel veel kleur maken vandaag, waarom ik met zwartwit eindigde weet ik niet.
Groetjes
Marrigje

 

 

 

 

 

Marjo

 

 

 

 

 

Deze week dus de stempelset waterfront.
Ik zag een geweldige uitwerking op internet. Gewoon echt totaal iets anders dan je met deze set zou maken.
Ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven.
Ik heb de kleuren mint macaron, sweet sugarplum, lemon lime twist en flirty flamingo gebruikt.
Zo zie je maar weer dat je alle kanten op kan met een stempelset en dat vind ik vaak juist de uitdaging.

Groetjes
Marjo

 

 

 

Volgende week in de herkansing: Kleur Grapefruit Grove