Een van de meest favoriete Sale-A-Bration set is dit jaar de Honeycomb Happiness, een super set, met vooral een SUper schattig kuikentje.  En de set is ook nog gratis bij een bestelling van €60 En wie houdt er nou niet van gratis. Maar haast je, want de actie is eind maart weer afgelopen.

Deze keer hebben wij voorbeelden gemaakt met deze geweldige set.

Marrigje:

Ik ben verliefd op dit kuikentje vanaf het moment dat ik de stempelset in de gids zag staan. Maar toen ik deze uitdaging kreeg, wilde ik met alle stempels uit de set spelen. En dus heb ik notekaartjes gemaakt. Stampin’Up! verkoopt die notecards samen met enveloppen, en die zijn erg leuk voor kaartjes bij een doosje of een cadeautje.

2016-02-15 14.04.38 HDR-2De eerste is met het geweldige kuikentje. Ik heb mijn favoriete techniek gebruikt, Paper Piecing. Daarvoor heb ik het kuikentje eerst op de notecard gestempeld en daarna nog een keer op Hello Honey, en op Tangerine Tango cardstock. Daar heb ik de delen uitgeknipt, en opgeplakt.

 

 

 

 

 

 

 

Als tweede heb ik een bos ballonnen gemaakt. Er zit 1 ballon in de stempelset. Met een mask heb ik er meer bij elkaar 2016-02-15 16.33.05gestempeld. Ook dat is een techniek die ik heel erg graag doe.

De ballonnen heb ik daarna ingekleurd met een waterbrush en inkt. Een waterbrush is een penseel met water in de steel, dat werkt heel erg prettig. Daarmee kun je inkt opnemen en inkleuren. Zowel gewoon, alsof het een stift is, als een waterverf techniek gebruiken zodat je meer diepte krijgt in het geheel. Enige nadeel is dat het notecard papier niet heel erg geschikt is voor deze techniek, en wat opkrult als het nat wordt. Dat is te verhelpen door het papier te laten drogen, en een beetje te strijken (ja met een strijkbout, zonder stoom)

 

 

 

 

2016-02-15 17.06.14Het ijsje heb ik voor het laatst bewaard. Daarvoor heb ik de Honeycomb embellishments. Ik vind die zo SUper cool, dat ik ze gelijk gekocht heb. Ze zijn wat minder handig voor kaarten die je wilt opsturen natuurlijk. maar notecards stuur je niet altijd op, die doe je bij een cadeautje (heel geschikt voor een cadeaucard)

IJsjes gestempeld, en de cones gekleurd, en daarna de honeycombs er op geplakt SUper simpel, en een geweldig effect.

Groetjes
Marrigje

 

Marjo:

Marjo Honeycomb HappinessOp deze set was ik gelijk verliefd, wat een schattig kuikentje.
Ik heb er dan ook al vier kaarten mee gemaakt.
Mijn eerste kaart heb ik een beetje afgekeken uit de catalogus. Ik heb een designpapierstrook op de witte kaart geplakt. Het kuikentje en de tekst rechtstreeks op de kaart gestempeld. En het kuikentje ingekleurd.

 

 

 

 

 

 

Marjo Honeycomb Happiness 3Twee andere kaarten heb ik met dezelfde achtergrond gemaakt. Marjo Honeycomb Happiness 2
Ik heb uit papier wat halve rondjes achter elkaar geknipt. Dit malletje heb ik dan op de kaart gedaan en dan met de kleur soft sky erover gesponst. Daarna je malletjes weer verplaatsen en weer ponsen. Op deze manier krijg je een achtergrond met wolkjes.

 

 

 

Marjo Honeycomb Happiness 4Als laatste kaart heb ik de maskertechniek gebruikt. Je stempelt het kuikentje op je kaart en op een ander stukje papier, ik heb hiervoor speciaal maskerpapier voor, dat is papier wat aan 1 kant plakt. Deze knip je uit en plak je over het al gestempelde kuikentje. Dan stempel je nog een kuikentje, maar omdat je je maskerpapiertje erover heb gelegd kun je de kuikentjes als het ware achter elkaar of naast elkaar stempelen.
1 kuikentje ingekleurd.
Ik vind hem geinig.

 

 

 

 

 

Groetjes

Marjo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *