Deze week combineren we weer oude (retired) produkten met nieuwe producten. Stampin’Up! is een geweldig bedrijft wat heel goed is in kleuren. Alle kleuren passen bij elkaar. Het kan zijn dat je een combinatie meer of minder geslaagd vindt, maar de kleuren ‘vloeken’ niet.
Zo ook met stempels en motieven, oude stempels kunnen vaak heel goed met nieuwe stempels. Soms  zorgt een oude stempel precies voor dat effect wat je zoekt.  En omdat wij allebei een berg stempels hebben, laten we graag zien hoe wij oud en nieuw combineren.

Marrigje

Mijn oud en nieuw van deze week is eigenlijk een per ongelukje. Ff niet goed opgelet en een mooie kleur uit de kast gepakt, blijkt de kleur een retired kleur te zijn Maar het was wel precies de kleur die ik nodig had voor dit project.
2016-09-13 09.49.59 2016-09-13 09.50.23

De achtergrond is gemaakt met inkt en aquarel papier, Een techniek die ik zelf bedacht heb en graag mag toepassen als ik een wat andere achtergrond wil.  Van het karton maakte ik een doosje om een theezakje, met lepeltje en honing cadeau te doen. Het doosje sluit met een magneetje,
De bloemetjes zijn gestempeld op vellum, en daarna geponsd. Helemaal nieuw is de banner. Die is gemaakt met een nieuwe stempelset, en bijpassende pons. Ik word heel erg blij van deze set, die ik steeds vaker pak.

Groetjes
Marrigje

Marjo

Misschien vind ik deze catalogus wel de allerleukste die er is. Ik vind zoveel stempelsets leuk.
Soms vind ik ze alleen maar leuk, dus dan hoef ik ze niet perse te hebben. Maar meestal zie ik dan weer een leuk voorbeeld voorbij komen en dan wil ik die set toch ook hebben.
De set die ik nu heb gebruikt vond ik gelijk super schattig. De set Baby Bear moest ik dan ook gelijk hebben.
Ik heb het bewust zo leeg gelaten, soms heeft een kaartje niet heel veel nodig.
Omdat het op mijn hobbyzolder nu te warm is om te stempelen had ik niet mijn hele inktcollectie naar beneden gehaald. Ik kwam er dus achter dat ik maar 1 kleur bruin mee naar beneden had genomen, terwijl de beer uit drie stempels bestaat.
Ik heb de eerste stempel be-inkt met een kleur bruin die al uit de collectie is, namelijk baked Brown sugar. Ik heb de eerste afdruk op mijn kladblaadje gestempeld en daarna pas op mijn kaart. Op die manier krijg je een lichtere afdruk. Daarna de tweede stempel be-inkt met weer baked Brown sugar en gelijk op de eerste afdruk gestempeld. De derde stempel met zwart be-inkt en ook op de afdruk gestempeld. Op deze manier krijg je dus wel het gewenste effect.
Het strikje heb ik ook met 1 kleur gedaan namelijk de oude kleur strawberry slush. Ook hier weer de eerste afdruk op een kladpapiertje en dan stempelen. Het strikje heb ik uitgeknipt en iets kleiner gemaakt anders kwam het strikje voor het oog van de beer.
Tekst erbij uit de set baby bear en klaar is mijn kaart.

Groetjes Marjo

Marjo oud en nieuw september

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *