De uitdaging luidt: maak een kaart met de set Mediterranen moments, omdat Marrigje en Marjo denken dat die uit hun comfortzone ligt.

                                                                            Marrigje

Marjo heeft me uitgedaagd. Vandaar dat het deze week geen kerstkaart is geworden. Deze set staat in de nieuwste Stampin’Up! catalogus, die vanaf 4 januari geldig is. Als demonstrators mochten we pre-orderen. En als demonstrators die naar On-Stage geweest waren mochten we zelfs nog eerder bestellen.
Deze set was een van de sets die we als eerste mochten bestellen. Ik had deze laten liggen, zo van, ach dat is helemaal niets voor mij. Daar kreeg ik al snel spijt van. Ik kreeg steeds meer ideeen van kaarten, en Art Journal dingen met deze set. Toen ik dan ook, op 1 december uit de nieuwe catalogus mocht bestellen, stond deze set hoog op mijn lijstje. Natuurlijk ook omdat Marjo me inmiddels had uitgedaagd iets met deze set te maken.

Ik ben begonnen met het afdrukken van de stempel op Aquarel papier. Met Basic Gray, wat watervaste inkt is. De Basic Black is ook watervast, dat vind ik alleen altijd zo hard. Dus gebruik ik liever Basic Gray. Daarna ingekleurd met de nieuwe aquarelpotloden!! Ja, er zijn weer aquarelpotloden van Stampin’Up! (doet rondedans) Ik ben zo  blij als blik, en ze kleuren prachtig.

Toen de afbeelding was ingekleurd, geheel tot tevredenheid van mijn jongste dochter, moest het een kaartje worden. Dat was iets lastiger, tijdens het kleuren had ik het woord Dream in mijn hoofd. Op zoek naar welke tekst ik er dan bij wilde, kwam ik deze tegen, Ook de tekst komt uit een nieuwe set, deze is gratis (ja gratis! ) te verkrijgen tijdens de Sale-a-Bration die ook op 1 januari begint. Net als het achtergrond papier trouwens.

Ik hoor graag wat jullie van dit kaartje vinden.
Groetjes

Marrigje

2016-12-06-19-01-15

2016-12-06-19-01-39

                                                                             Marjo

Dit keer heb ik de uitdaging verzonnen.
De uitdaging luidt: maak een kaart met de set Mediterranen moments, omdat Marrigje en Marjo denken dat die uit hun comfortzone ligt.
Allebei dachten wij, nee die set niet.
En toch heb ik hem gelijk besteld bij mijn pre order. Het leek mij wel leuk om kaarten te gaan maken met een set die zo totaal anders is dan de sets die ik al heb.
Het had er ook mee te maken dat mijn vader net is overleden en dat hij kunstschilder was. De mooiste schilderijen heeft hij gemaakt. Dit is er 1 van die bij mij in de woonkamer hangt.

schilder-jurriaans

Ik vind dat zo knap dat je zo mooi kan schilderen. En toen dacht ik :” als ik nu die set koop en ik kleur hem in en ga het inlijsten, dan heb ik ook een klein schilderijtje.”
Maar toch is deze set dus uit mijn comfortzone . Ook had ik eerst een witte achtergrond en dan vind ik het altijd zo lastig om daar iets moois van te maken. Nu heb ik de achtergrond geembost en dit dan ingekleurd met een blendabilitie, een hele lichte kleur blauw. De blauwe hartjes kregen we bij het evenement On Stage Local. Weer een dingetje dat ik nooit gebruik. Maar nu vind ik het wel erg schattig staan. Op deze stempel staat een kat. Vind ik ook erg toepasselijk omdat mijn twee katten allebei ziek zijn. De ene (Luna) heeft iets aan zijn alvleesklier en is oud en de andere (Mango) heeft een ontsteking in zijn wang waarschijnlijk door het vechten met een andere kat.
Zo zit er dus een heel verhaal achter dit kaartje.
Groetjes Marjo

marjo-uitdaging-december

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *